Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia pune presiune pe 'sultanul' Erdogan în privința aderării la NATO: 'Ne-am îndeplinit toate angajamentele'

cursdeguvernare.ro
suedia, nato

Ministrul de externe suedez, Tobias Billström, a declarat, joi, că a venit timpul ca Turcia şi Ungaria să ratifice cererea Suediei de aderare la NATO, informează Reuters.

"Ne-am îndeplinit toate angajamentele", a spus Tobias Billström, înaintea unei întâlniri informale a miniştrilor de externe din statele NATO, ce are loc la Oslo.

Este de așteptat ca președintele Erdogan să-și continue politica externă de forță după ce a câștigat un nou mandat de cinci ani. El blochează primirea Suediei în NATO pe motiv că Stockholm găzduiește membri PKK și că nu și-a îndeplinit partea din acordul de anul trecut menit să atenueze preocupările de securitate ale Ankarei.

Președintele turc dorește și extrădarea unor oponenți politici, precum jurnalistul exilat Bülent Keneș, care l-au criticat în trecut.

Deși ofertele de aderare trebuie să fie aprobate de toți membrii, șeful NATO, Jens Stoltenberg s-a declarat încrezător în aderarea Suediei la Alianța Atlantică, în ciuda realegerii lui Erdogan.

”Sunt deplin liniştit cu privire la faptul că Suedia va deveni membră NATO, membră cu drepturi depline”, a declarat Jens Stoltenberg la o masă rotundă, marţi, la Oslo, unde are loc miercuri şi joi o reuniune informală a miniştrilor de Externe din NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.