Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia a învins la limită Slovacia şi e aproape de optimi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam România Suedia fotbal nationala

Selecţionata de fotbal a Suediei a învins formaţia Slovaciei cu scorul de 1-0 (0-0), vineri, la Sankt Petersburg, în Grupa E a turneului final EURO 2020, iar acest succes o aduce aproape de optimile de finală.

Scandinavii au reuşit să obţină victoria după o repriză secundă mai bună, în urma penalty-ului transformat de Emil Forsberg (76).

Prima repriză a fost una de-a dreptul plictisitoare, fără ocazii de gol la cele două părţi, o luptă surdă între două echipe care s-au anihilat reciproc. Singura ocazie notabilă a fost şutul lui Larsson, deviat de un fundaş şi care a fost prins cu dificultate de Dubravka (2).

Slovacia, care în prima sa partidă a învins Polonia cu 2-1, avea la pauză o posesie mai bună (59%-41%), dar niciuna dintre echipe nu a avut realizări ofensive.

Suedia a început mai bine repriza secundă şi a avut o şansă bună în chiar primul minut de la reluare, prin Isak, al cărui şut a fost blocat de Skriniar (46).

Slovacia a replicat printr-un şut expediat de Duda (50), de la 17 metri, puţin peste poartă.

Scandinavii au avut o perioadă bună de joc apoi, subliniată de ocaziile pe care şi le-au creat. Dubravka a respins senzaţional mingea trimisă cu capul de Augustinsson (59), apoi Danielson (60) a reluat peste poartă după mingea recentrată de Isak, atacantul lui Real Sociedad a tras periculos (62), dar Skriniar a deviat. Acelaşi Isak a trimis cu capul peste poartă (67) din 6 metri, pentru ca apoi (71) să tragă la colţul scurt, dar goalkeeper-ul lui Newcastle United a respins.

În min. 75, noul-intrat Quaison, lansat de Isak, a fost agăţat în careu de Dubravka, iar Emil Forsberg a transformat impecabil penalty-ul acordat (76).

Nordicii au avut şansa de a închide meciul, dar Isak s-a bâlbâit într-o situaţie foarte bună de atac, mingea a ajuns la Claesson, dar şutul acestuia a fost blocat de Hubocan (82).

Slovacia a atacat cu disperare în ultimele minute, în căutarea egalării, dar nu a putut străpunge apărea suedeză. Finalul a fost dramatic, cu mingi aruncate în careul Suediei, în care se afla şi portarul Dubravka, Kucka a tras peste poartă de la distanţă (90+5), dar jocul s-a încheiat fără ca Slovacia să aibă vreun şut trimis pe spaţiul porţii în această partidă.

Suedia, care în prima partidă din grupă a remizat cu Spania, 0-0, este la al şaselea meci fără gol primit în cele şapte jucate în acest an, în care are un singur gol încasat.

De remarcat că 23 din cele 26 de goluri marcate de suedezi la EURO au fost reuşite în repriza secundă.

Penalty-ul transformat de Forsberg a pus capăt unei perioade de 365 de minute fără gol marcat pentru Suedia.

Sâmbătă se va disputa cealaltă partidă, Spania - Polonia, iar pe 23 iunie sunt programate ultimele partide, Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania.

Suedia: Olsen – Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson (Bengtsson ’88) – S. Larsson, Olsson (Claesson ’64), Ekdal (Svensson ’88), Forsberg (Krafth ‘90+3) – Berg (Quaisson ’64), Isak. Selecţioner: Jan Andersson.

Slovacia: Dubravka – Pekarik (Haraslin ’65), Satka, Skriniar, Hubocan (Hancko ’84) – Kucka, Hrosovky (Duris ’84) – Koscelnik, Hamsik (Benes ’77), Mak (Weiss ’77) – Duda. Selecţioner: Stefan Tarkovic.

Partida a fost arbitrată de germanul Daniel Siebert.

În aceeaşi grupă, Spania va întâlni Polonia, sâmbătă, de la ora 22.00, la Sevilla.

În prima etapă a grupelor, s-au înregistrat următoarele rezultate: Polonia – Slovacia 1-2, Spania – Suedia 0-0.

Clasament: 1. Suedia – 4 puncte (două jocuri0, 2. Slovacia – 3 puncte (două jocuri), 3. Spania – un punct (un joc), 4. Polonia – niciun punct (un joc).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.