Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suedia va participa la exerciţii maritime în Marea Baltică

Agerpres
suedia steag drapel

Suedia va participa la exerciţii maritime în Marea Baltică cu naţiunile care fac parte dintr-o forţă militară europeană nordică, a declarat marţi ministrul Apărării Peter Hultqvist, după o reuniune la Londra, relatează Reuters.

Statele Unite şi aliaţii săi europeni au anunţat marţi sancţiuni împotriva Rusiei, după ce preşedintele Vladimir Putin a recunoscut două regiuni separatiste din estul Ucrainei şi a ordonat desfăşurarea de trupe ruseşti de ''menţinere a păcii'' în aceste regiuni.

''Este atât o declaraţie de politică de securitate, cât şi un semnal că noi putem lucra împreună, că putem creşte capacitatea militară împreună şi că dorim să cooperăm pentru a contracara situaţiile de criză de diferite tipuri'', a spus Hultqvist în cadrul unei conferinţe de presă.

Joint Expeditionary Force (JEF) este formată din Marea Britanie, Danemarca, Estonia, Finlanda şi Islanda, Letonia, Lituania, Ţările de Jos, Norvegia şi Suedia, potrivit Agerpres.ro.

''Invazia Ucrainei a început în 2014 şi continuă acum prin măsurile pe care Rusia le-a luat şi care sunt o încălcare a întregului drept internaţional'', a declarat premierul Hultqvist, adăugând că Suedia se pregăteşte să mărească ajutorul acordat Ucrainei.

Exerciţiile maritime au ca obiectiv să protejeze navigaţia liberă în Marea Baltică, a menţionat Peter Hultqvist, fără a da alte detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.