Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suferi de balonare? Lista alimentelor minune care te scapă de simptomele deranjante

www.adevarul.ro
balonare, burtă

Suferiți de balonare? Medicii atenționează că simptomele deranjante pot fi atenuate cu ajutorul unor mici schimbări în alimentație.

Bananele favorizează digestia

Acestea conțin fibre prebiotice, care au rolul de a hrăni bacteriile „bune“ de la nivelul intestinelor și astfel să îmbunătățească procesul digestiei. Cercetările relevă faptul că, dacă mănânci, timp de 2 luni, 2 banane pe zi, înainte de mese, problema balonării se va reduce cu 50% și va crește și nivelul bacteriilor utile pentru digestie.

 

De asemenea, bananele sunt foarte bogate în potasiu, ceea ce va ajuta în echilibrarea nivelului de sodiu din organism, pentru că, de multe ori, el este responsabil de retenția de apă din organism.

Chefirul reduce senzația de balonare

Conține lactază, o enzimă de origine animală ce este benefică pentru digerarea alimentelor care conțin lactoză, în proporții ridicate. Acel gust dulce inconfundabil al laptelui natural este dat de un zaharid numit lactoză. Foarte multe persoane au probleme cu acesta, stomacul tolerându-l foarte greu.

În urma unui studiu efectuat de cei de la Universitatea Statului Ohio s-a descoperit că acest produs reduce în proporție de 70%, simptomele digerării lactozei, cum ar fi, durerile la nivelul stomacului, gaze și balonare, relatează eatthis.com

Semințe de floarea-soarelui, de ajutor

Obișnuiai când erai mic să le cumperi și nici acum nu ai scăpat de acest obicei de a le consumat des? Ei bine, pentru că sunt bogate în acid folic, dar şi în grăsimi bune, vitamina E, seleniu şi cupru previn balonarea. Trebuie mâncate crude, fără sare, și nu în cantitate mare, scrie Click Sănătate.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.