Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suficiența lui Klaus Iohannis îi exasperează pe susținătorii săi

Facebook
iohannis

Refuzul lui Klaus Iohannis de a participa la dezbaterile electorale cu contracandidatul său din turul doi, Viorica Dăncilă, a redeschis discuția privind aroganța și suficiența președintelui. Presa i-a amintit în aceste zile lui Klaus Iohannis că, în 2014, îl acuza pe Ponta tocmai pentru faptul că refuză „cu aroganță” dezbaterile pentru turul II, respectiv că acum el este cel care dă dovadă de aroganță maximă refuzând niște dezbateri perfect legitime.

Majoritatea comentatorilor politici au căzut de acord că, prin această decizie, președintele și-a ostilizat o bună parte dintre susținătorii săi din turul întâi. Aceștia au considerat o ofensă atitudinea președintelui de a-i trata ca pe o simplă masă de manevră și ca pe un electorat captiv, care nu va avea altă opțiune în turul doi decât să voteze cu Klaus Iohannis.

De altfel, mulți dintre susținătorii săi au declarat explicit că această aroganță a președintelui i-a scârbit și că soluția lor la această atitudine va fi boicotarea turului doi al alegerilor prezidențiale.

Obrazul subțire, cu aroganță se ține

Caracterizat de mai mulți lideri de opinie ca fiind un politician plin de sine, Klaus Iohannis și-a confirmat acest profil printr-o serie de gesturi și acțiuni. Un prim exemplu a fost deja celebrul caz al aruncatului paltonului pe capota mașinii în timpul vizitei sale la Paris. Enervat că nu e nicio persoană căreia să-i paseze haina sa, Klaus Iohannis a aruncat-o demonstrativ pe capota mașinii prezidențiale. Prin gestul său, Klaus Iohannis a provocat un mic incident diplomatic, având în vedere că enervarea sa a fost justificată apoi prin lipsa de atenție a protocolului francez.

Un alt exemplu de atitudine arogantă a fost semnalată de șoferii care traversează Carpații pe Valea Oltului. Aceștia au semnalat în repetate rânduri, pe parcursul celor 5 ani de mandat, faptul că au fost nevoiți să stea blocați în trafic în fiecare weekend în care șeful statului se ducea acasă, la Sibiu. Iar aceste weekenduri nu au fost deloc rare. Șoferii au raportat, prin comentarii furioase, blocarea traficului pe porțiuni aglomerate, timp de zeci de minute. Ceilalți șoferi erau trași pe dreapta, în așteptarea coloanei care îl ducea pe Klaus Iohannis să se odihnească.

Aroganță a fost considerată și izolarea lui Klaus Iohannis pe durata mandatului său. Președintele a evitat discuțiile directe cu cetățenii, de fiecare dată când a fost pus în această situație. Totodată, președintele a preferat să comunice cu românii doar prin declarații de presă, evitând conferințele de presă cu jurnaliștii, care ar fi putut clarifica mai multe poziții exprimate sec de Klaus Iohannis de la pupitrul Palatului Cotroceni.

Înn fine, o altă manifestare arogantă, de dată recentă, a fost ședința foto pentru campania prezidențială. Simpatizanții săi i-au reproșat faptul că președintele a făcut această ședință într-un moment complet inadecvat, când întreaga țară era în fierbere în urma dezvăluirilor privind dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.