Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sultanatul Oman intervine în tensiunile din Strâmtorile Gibraltar și Hormuz

petrolier

Autoritățile din Oman au solicitat duminică Iranului și Marii Britanii să utilizeze mijloace diplomatice pentru a soluționa criza provocată de sechestrarea unui petrolier iranian în Strâmtoarea Gibraltar și măsura similară luată de Iran în privința unui petrolier britanic, potrivit DPA, scrie Mediafax.

Ministerul de Externe din Oman a anunțat că este în contact permanent cu cele două părți pentru a se asigura că traficul maritim în Strâmtoarea Hormuz se desfășoară în siguranță.

„Sultanatul Oman așteaptă ca Iranul să elibereze nava britanică și face apel la Iran și la Marea Britanie să rezolve această situație prin mijloace diplomatice”, a anunțat Ministerul prin intermediul unei postări pe Twitter.

Citește și: Revoltă în ALDE: PSD suferă de sindromul UDMR! / SURSE .

Ambasadorul Iranului în Marea Britanie, Hamid Baeidinijad, a solicitat duminică Londrei, pe Twitter, să evite agravarea situației.

„Guvernul britanic ar trebui să controleze acele forțe politice interne care doresc escaladarea tensiunilor existente între Iran și Marea Britanie. Acest lucru este periculos și imprudent, într-o perioadă sensibilă în regiune”, a postat acesta. „Cu toate acestea, Iranul este pregătit pentru diferite scenarii”, a adăugat ambasadorul.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Între timp, compania suedeză Stena Bulk, care deține nava, a anunțat că pregătește o solicitare oficială către autoritățile iraniene pentru ca reprezentanții săi să poată să ia legătura cu membrii echipajului. Persoanele aflate la bordul petrolierului provin din India, Letonia, Filipine și Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.