Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suma adunată de moldoveni pentru susținerea refugiaților din Ucraina

The Times of Israel
refugiati moldova

La sfârșitul acestei săptămâni, încasările sub formă de donație destinate asistenței umanitare pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina, intrate pe contul deschis de autorități, erau acumulate 46,7 de mil. de lei.

4,9 mil. lei constituie donațiile din partea persoanelor fizice și 14,4 mil. lei – persoane juridice. În euro, suma totală acumulată constituie circa 913 mii, iar în dolari – 493.2 mii, transmite presa din Republica Moldova.

La acumularea sumei totale au contribuit 3.692 persoane fizice și 339 persoane juridice. În dolari și euro au donat 198 persoane fizice și 13 persoane juridice.

Din cele 46,7 mil de lei, 31,5 mil. lei au fost folosiți pentru transportarea refugiaților și întreținerea centrelor de plasament și adăpost temporar, iar 3,8 milioane lei pentru deblocarea rezervelor materiale din rezerva de stat pentru asigurarea cu mărfuri de primă necesitate și a condițiilor de plasare a refugiaților, potrivit lui Dumitru Budianschi, ministrul Finanțelor.

Pe teritoriul R. Moldova sunt puțin peste 100.000 de refugiați din Ucraina, dintre care peste 49 de mii sunt copii. În cele 107 centre de plasament din țară sunt cazați peste 4.100 refugiați, majoritatea femei și copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.