Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sumele alocate de UEFA cluburilor participante în Liga Campionilor şi Liga Europa vor fi reduse în următorii cinci ani, din cauza pandemiei

Liga Campionilor

Sumele alocate de UEFA cluburilor participante în Liga Campionilor şi Liga Europa vor fi reduse în următorii cinci ani, din cauza impactului financiar al pandemiei de coronavirus, informează Times, publicaţie citată de lequipe.fr, potrivit news.ro.

UEFA ar fi informat deja asociaţiile membre că ar fi pierdut 564 milioane de euro, sezonul trecut. Pierderile au fost cauzate de amânarea fazelor eliminatorii ale competiţiilor europene, care a dus la o reducere a drepturilor de difuzare şi a veniturilor din sponsorizări. Întâlnirile au avut loc într-o ţară neutră, cu porţile închise. Fiecare tur a fost, de asemenea, redus la o singură confruntare, în loc de o dublă manşă.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

Dacă sumele alocate pentru sezonul actual nu sunt încă cunoscute, anul trecut fiecare dintre cele 32 de cluburi implicate în faza grupelor Ligii Campionilor a primit minimum 15,25 milioane de euro, înainte de a obţine vreun punct.

Fiecare victorie din faza grupelor a adus încă 2,7 milioane de euro, iar un rezultat de egalitate, 900.000 de euro.

Echipele care s-au calificat în optimile de finală au primit câte 9,5 milioane de euro în plus, 10,5 milioane de euro pentru sferturile de finală şi 12 milioane de euro pentru semifinale. Câştigătoarea finalei, Bayern München, a încasat încă 19 milioane de euro, faţă de 15 milioane, finalista PSG.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.