Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summit-ul G20 - Autorităţile din Roma consolidează măsurile de securitate

https://vocesmexico.com/
summit g20

Măsurile de securitate sunt consolidate la Roma în perspectiva summitului G20 care va fi găzduit în weekend de capitala Italiei, relatează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

''Este un moment de mare tensiune'', a declarat marţi seară ministrul de interne italian Luciana Lamorgese.

La 20 de ani de la violenţele care au umbrit summitul G8 din oraşul italian Genova şi la trei săptămâni după ce protestele împotriva restricţiilor legate de COVID-19 au degenerat în capitala italiană, gazdele summitului G20 au ales o abordare bazată pe măsuri de securitate aspre.

Acestea includ consolidarea dispozitivelor poliţiei cu soldaţi şi extinderea zonelor exclusive create pentru perioada weekendului.

Părţi mari din districtele apropiate de centrul de conferinţe care va găzdui summitul vor fi separate vineri prin cordoane de securitate dincolo de care accesul va fi interzis, cu excepţia unor permise speciale. De asemenea, în centrul Romei va fi instituită o zonă de interdicţie aeriană, potrivit poliţiei.

Media italiană au informat că pe străzile capitalei vor fi desfăşuraţi câteva mii de poliţişti.

Aproximativ 500 de militari din operaţiunea 'Strade Sicure' (Străzi Sigure) urmează să păzească obiective importante din Roma, precum punctele de interes turistic, clădirile guvernamentale şi ambasadele, dar şi hotelurile unde vor fi cazate peste 20 de delegaţii străine.

Reprezentanţi ai serviciilor de sunt preocupaţi în special de eventuale grupuri organizate care ar putea instiga la violenţă.

Poliţia se aşteaptă la aproximativ 10.000 de participanţi la cele două demonstraţii înregistrate până acum, adaugă agenţia de presă germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.