Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Summitul UE-Turcia se va prelungi: Ce s-a întâmplat

turcia ue

Summitul informal UE-Turcia organizat luni la Bruxelles se va prelungi în cursul serii, pentru a permite Ankarei să prezinte 'idei noi şi ambiţioase', care depăşesc angajamentele deja asumate pentru stoparea valului de migraţie, transmit DPA şi Reuters, citând surse europene.

Discuţiile de la Bruxelles, la care Turcia este reprezentată de premierul Ahmet Davutoglu, erau programate să se încheie în jurul orei locale 19.00 (18.00 GMT). După o rundă iniţială în care Davutoglu va prezenta propunerile Ankarei, liderii celor 28 de state comunitare vor discuta în cadru separat cu privire la un răspuns comun, a declarat o sursă europeană, sub rezerva anonimatului. Premierul turc urmează să li se alăture apoi la cină.

Partea turcă 'oferă mai mult şi cere mai mult', a declarat un oficial pentru Reuters, după prima sesiune de lucru. Conform unui diplomat european, Turcia solicită suplimentarea sumei de 3 miliarde de euro convenite până acum ca ajutor pentru refugiaţii sirieni de pe teritoriul său, accelerarea imediată a negocierilor sale de aderare la UE şi devansarea pentru această primăvară a eliminării vizelor pentru cetăţenii săi care călătoresc în Uniune. În contrapartidă, Ankara este dispusă să îi preia pe migranţii ne-sirieni cărora le-a fost refuzat azilul în UE, în plus faţă de cei opriţi în apele teritoriale ale Turciei, a indicat diplomatul citat, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.