Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muncitorii români, primiți ca eroi în Marea Britanie: ’Sunt gata să ne salveze agricultura şi să hrănească naţiunea’

Agerpres
muncitori sezonieri

Marea Britanie are nevoie disperată de de forță de muncă în agricultură iar primii români sosiți în Regat au fost întâmpinați cu entuziastm, transportul din România fiind catalogat ca „extrem de important“ pentru salvarea agriculturii.

Cornavirus - Un tratament foarte eficient pentru grupele de risc este disponibil și în România

Un avion transportând 150 români aduşi la cules de fructe şi de legume a aterizat joi, 16 aprilie, pe Aeroportul Stasted din Londra, în Marea Britanie. Este prima cursă aeriană de acest gen de la impunerea restricţiilor de pandemie, iar firma care a comandat zborul, gigantul G's Fresh din East Anglia, a plătit 40.000 lire pentru efectuarea sa - scrie Daily Mail. Este nevoie de 80.000 muncitori la ferme, altfel culturile vor putrezi pe câmp. Românii vor lucra la o fermă-gigant cu 7.000 hectare, sezonul culesului începând luni, 20 aprilie. Presa şi autorităţile britanice i-au întâmpinat pe culegătorii români ca pe nişte eroi, cu exprimări elogioase - „sunt gata să ne salveze agricultura şi să hrănească naţiunea“. La apelul oficial de ajutorare al fermierilor, în lipsa est-europenilor care vin în fiecare sezon la muncă, britanicii s-au înscris în număr de 30.000 ca voluntari la cules de fructe şi legume - dar până la numărul necesar de 80.000 mai e cale lungă. „Românii ne vor da răgazul necesar să-i instruim şi pe voluntari ce au de făcut“, au declarat englezii. Echipaţi cu măşti de protecţie şi mănuşi, românii au fost întâmpinaţi de autorităţi şi de reprezentanţi ai companiei producătoare, care, după controlul vamal de rigoare, i-au îmbarcat în autocare spre destinaţie.

China ar fi ascuns numărul victimelor din Wuhan - Bilanțul a fost revizuit în creștere cu 50%

„Muncitorilor li s-a luat temperatura la urcarea în avion. Nu au fost controlaţi medical la sosire, dar vor fi controlaţi şi la fermă. În avion nu au stat unul lângă celălalt. În căminele noastre, care vor avea coduri de culoare, vor sta separat, în grupuri. Avem stocuri de alimente, astfel încât să nu fie nevoiţi să iasă din fermă şi să vină în contact cu alte persoane din afara comunităţii noastre. Nu ne permitem să se îmbolnăvească, vor avea tot ce le trebuie aici“, a precizat PR-ul companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.