Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sunt patru luni de când Madagascar nu răspunde ICCJ privind acordul pentru judecarea lui Mazăre - ICCJ insistă prin intermediul MJ

facebook.com
Radu Mazare

Instanţa supremă va cere din nou statului Madagascar, prin intermediul MJ să spună dacă este de acord cu judecarea lui Radu Mazăre după extrădarea sa, în dosarul locuinţelor sociale în care este acuzat de fapte de luare de mită.

La termenul de miercuri al procesului MJ a transmis că statul Madagascar nu a răspuns adresei instanţei supreme din luna iunie prin care judecătorii cereau acordul acestui stat pentru judecarea lui Radu Mazăre în dosarul locuinşelor sociale din cartierul Henri Coandă din Constanţa pentru fapte de luare de mită deşi el a fost extrădat pentru executarea condamnării definitive din dosarul retrocedării plajelor din Constanţa.

Judecătorii au arătat miercuri în sală că speră ca Madagascar să răspundă în termen rapid pe motiv că în dosarul locuinţelor există măsuri preventive impuse faţă de unii dintre inculpaţi iar speţa nu ar trebui să stagneze.

Instanţa a stabilit reluarea judecării apelurilor din acest caz în 13 noiembrie.

În iunie 2018, instanţa supremă a stabilit achitarea lui Radu Mazăre pentru luare de mită şi i-a aplicat o amendă de 5.000 de lei. Şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, şi în cazul acestuia fiind dispusă o amendă penală de 5.000 de lei.

Judecătorii ICCJ l-au achitat şi pe omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mită.

Decizia a fost atacată de procurorii DNA care în prima fază a procesului au cerut ani grei de închisoare pentru toţi cei judecaţi în acest dosar.

În acest dosar, Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" - pentru ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Şi fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.