Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sunt un reper în ipocrizie: Politicienii lui Dacian Cioloș au aflat abia acum rezultatele recensământului și că populația scade

ciolos reper

Reprezentanţi ai Partidului REPER, printre care s-au numărat şi copreşedintele REPER, europarlamentarul Dragoş Pîslaru, precum şi deputatul Cătălin Teniţă, au aflat abia acum, la mai bine de 8 luni de la publicarea primelor rezultate parțiale oficiale ale recensământului că populația țării este în scădere accentuată. Politicienii adunați de Dacian Cioloș în noul său partid au participat sâmbătă la o acţiune stradală prin care au atras atenţia asupra faptului că România are în prezent cu un milion mai puţini tineri decât la ultimul recensământ, precum şi că şomajul în rândul tinerilor a crescut de 4 ori în ultimul an.

Organizaţia de tineret a Partidului REPER, REPER Youth, a organizat sâmbătă un flashmob în Piaţa Universităţii, prezentând statistici dureroase despre prezentul tinerilor din România şi oferind soluţii pentru un viitor mai bun, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

“Am răspuns cu drag invitaţiei tinerilor REPER de a ieşi cu ei în stradă şi a atrage atenţia asupra faptului că peste jumătate din tinerii României trăiesc în mediul rural, dar nu au acces la oportunităţi, despre faptul că tinerii cu dizabilităţi nu sunt consideraţi suficienţi de abili încât să fie integraţi complet în societate şi de faptul că în ultimul deceniu 100 000 de tineri au plecat din România. În calitate de Preşedinte al Comisiei de Muncă şi Afaceri Sociale în Parlamentul European, politicile de şi pentru tineret sunt o prioritate pentru mine şi am depus eforturi considerabile pentru a le oferi programe şi proiecte prin care pot fi sprijiniţi şi se pot dezvolta. Sper ca România să aibă înţelepciunea de a-şi sărbători noile generaţii prin mai multe fonduri, activităţi şi proiecte dedicate lor.”, a afirmat europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedintele REPER.

Copreşedinţii REPER Youth, Armand Epurescu şi Tana Foarfă, au menţionat că acum un an, împreună cu câţiva tineri curajoşi, se puneau bazele acestei organizaţii de tineret, cu 10 repere clare în minte.

”De atunci şi până acum, sute de tineri au venit alături de noi pentru a-şi construi prezentul şi viitorul aşa cum îşi doresc ei să arate. Iniţiativa de azi a avut scopul de a le ura un sincer ‚La mulţi ani!’ tinerilor care se aflau de dimineaţă în zonă, de a vedea dacă rezonează cu mesajele noastre de a creşte implicarea tinerilor în politică, de a oferi mai multe programe pentru sprijinirea sănătăţii mintale în rândul tinerilor, de a incorpora educaţia sexuală în şcoli şi de trăi într-o Românie pro-europeană”, au afirmat copreşedinţii REPER Youth.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.