Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suntem din nou la finalul clasamentului! Țara noastră este pe ultimul loc în Europa la sport: 'Cine susţine sportul în România? Părinţii care îşi permit'

www.hutui6.com
alergare, sport, jogging

România este pe ultimul loc în Europa la practicarea sportului, în general, cu cea mai slabă accesibilitate în rândul tinerilor cu oportunităţi reduse, cu efecte directe asupra stării de sănătate a populaţiei, asupra slabei dezvoltări a infrastructurii şi economiei sportive, informează Agerpres.

"Sportul clădeşte caractere prin disciplina muncii, prin forţa echipelor, prin ambiţie şi competiţie deschisă. Sportul ne învaţă să pierdem şi să câştigăm, să-i respectăm pe cei mai buni, să fim performanţi în modul de a gândi şi acţiona. Sportul combinat cu educaţia te poate duce bursier în cele mai bune universităţi ale lumii", spun reprezentanţii INACO.

Potrivit sursei citate, din sumele alocate pentru acest an tineretului şi sportului doar 3,2 milioane lei se duc către investiţii, prin cheltuielile de capital.

Citește și: Rareș Bogdan îl avertizează pe Vlad Voiculescu: 'Cine a intrat în conflict cu presa a pierdut'

"Cât investeşte România anul acesta în tineret şi sport? 543 milioane de lei în anul 2021, cam 110 milioane euro, din bugetul de stat alocat Ministerului Tineretului şi Sportului sau cât o şpagă bună dintr-un dosar mare al DNA. Mai puţin decât prejudiciile de 739 milioane lei produse în dosarele DNA finalizate cu decizii definitive în instanţă în anul 2020, conform bilanţului lor anual de activitate", se menţionează în comunicat.

Totodată, prin Planul Naţional de Redresare şi Reforme, România propune granturi pentru tineret şi sport de 300 milioane de euro pentru perioada 2021-2026, dar se ştie că sumele înaintate spre negociere de către Guvern cu Comisia Europeană sunt supralicitate la peste 140% din alocările pentru ţara noastră.

"Realist vorbind, aceste scheme de granturi vor fi aprobate undeva în jurul a 214 milioane de euro, adică aproximativ 35 milioane de euro/an. Cine susţine sportul în România? Părinţii care îşi permit. Companiile şi organizaţiile neguvernamentale care se implică în donaţii şi sponsorizări. Antrenorii, ultimii mohicani ai generaţiilor de aur, care îşi dau sufletul, timpul, haienele de pe ei pentru copiii talentaţi. Cei cu respect pentru muncă şi performanţă.", se mai spune în comunicat.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

Astfel, INACO şi-a propus să ajute Clubul Şcolar Sportiv nr. 6, secţia de Kaiac-Canoe, "cu copiii săi extraordinar de talentaţi, cu vârste între 10 şi 12 ani, care pleacă la sfârşitul acestei săptămâni la campionatul naţional cu bărci vechi de peste 30-40 de ani, cu condiţii de antrenament halucinante."

"Alăturaţi-vă eforturilor noastre şi haideţi să-i ajutăm. Să încercăm împreună să readucem gloria acestui sport în România, pornind de jos în sus", mai susţin reprezentanţii INACO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.