Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suntem la un pas de salvare: Agenţia Europeană pentru Medicamente va autoriza un cocktail de anticorpi

EMA
Agentia Europeana a Medicamentului EMA

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că a demarat procedura de evaluare în vederea emiterii unei autorizaţii de comercializare pentru un cocktail de anticorpi dezvoltat de companiile Regeneron şi Roche cu scopul de a trata şi a preveni maladia COVID-19 la persoane cu vârste de peste 12 ani, informează Reuters.

Agenţia cu rol de reglementare a medicamentelor pe piaţa europeană a precizat că va analiza riscurile şi beneficiile acestui medicament, denumit Ronapreve, şi că ar putea să emită un punct de vedere asupra acestuia în următoarele două luni. EMA a început deja procedura de evaluare a noului tratament.

Ronapreve a primit autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru tratarea maladiei COVID-19 în peste 20 de ţări, inclusiv în Marea Britanie şi în Statele Unite. Ronapreve face parte dintr-o clasă de medicamente denumite anticorpi monoclonali, care imită anticorpii naturali sintetizaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor.

Reprezentanţii EMA au spus că analizează datele clinice privind eficienţa medicamentului în prevenirea spitalizărilor pentru pacienţii din ambulatoriu, precum şi alte studii care analizează eficienţa în prevenirea COVID-19 la adulţii şi la copiii ce prezintă riscul de a fi infectaţi de un membru din familia lor care a fost deja infectat cu noul coronavirus.

Remdesivir, un antiviral creat de Gilead, este singurul tratament anti-COVID-19 care a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.ro.

Cereri de autorizare au fost depuse pentru alte tratamente anti-COVID-19, inclusiv pentru medicamentul Olumiant produs de Eli Lilly împotriva artritei reumatoide, Kineret produs de Sobi, Regdanvimab produs de Celltrion şi Tocilizumab, un medicament împotriva artritei comercializat de Roche sub denumirea comercială de RoActemra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.