Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supărare mare la AUR. USR este acuzat că sprijină 'deschis' Guvernul Ciolacu şi face o opoziţie 'de mucava'

claudiu târziu

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a criticat, marţi, USR pentru refuzul de a susţine împreună o moţiune de cenzură contra Guvernului Ciolacu la angajarea răspunderii pe proiectul de lege privind măsuri fiscal-bugetare.

"Noi, AUR, am iniţiat, din nou primii, strângerea semnăturilor necesare (cel puţin 117), însă USR a refuzat să semneze lista noastră. În atari condiţii, ne-am oferit ca parlamentarii AUR să semneze ei o moţiune iniţiată de USR, însă această opoziţie de mucava nu doar că a refuzat şi această ofertă, dar a şi renunţat la ideea moţiunii de cenzură, sprijinind astfel deschis Guvernul Ciolacu. USR crede că poate păcăli pe cineva când susţine că va ataca la Curtea Constituţională măsurile antieconomice ale Guvernului. În cea mai mare parte a lor, aceste măsuri - repet antieconomice! - nu au vreo problemă de constituţionalitate. Problema lor principală ţine de lipsa unei vizuni economice sănătoase, care să stimuleze creşterea economică, nu să hăituiască prin noi taxe şi impozite întreaga Românie productivă. Iată o dovadă cât se poate de clară că AUR este singura opoziţie din Parlamentul României, care se luptă cu coaliţia partidelor-sistem PSD-PNL-UDMR-USR", a afirmat Târziu, într-un comunicat de presă.

În opinia sa, pachetul legislativ propus de Guvern "pur şi simplu îngroapă" economia naţională. "Singura modalitate de a nu desăvârşi acest dezastru este iniţierea unei moţiuni de cenzură pe care să o susţină toţi parlamentarii cu instinct pentru interesul naţional şi care se gândesc la românii care, muncind, susţin această economie", a completat Claudiu Târziu.

El a menţionat că AUR nu are destule semnături pentru a depune singur o moţiune de cenzură, "tot aşa cum nici USR nu poate iniţia fără AUR un astfel de demers".

După şedinţa de plen comun a forului legislativ, opoziţia are la dispoziţie trei zile pentru a depune o moţiune de cenzură, a cărei susţinere ar duce la respingerea legii şi la demiterea Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.