Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUPER-ARME de RĂZBOI vin în România: Misiuni de poliție aeriană

Eurofighter

Forţele aeriene britanice vor trimite în România patru avioane Eurofighter Typhoon, care vor participa la misiuni de poliţie aeriană, a anunţat luni ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, citat de publicaţia The Mirror.

Avioanele vor ajunge în câteva săptămâni la baza de la Mihail Kogălniceanu, unde vor rămâne cel mult patru luni, timp în care vor sprijini avioanele de vânătoare româneşti în misiunile de patrulare aeriană în zona Mării Negre, scrie agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

'Marea Britanie îşi consolidează sprijinul faţă de apărarea colectivă a NATO de la nord până în sudul Alianţei', a menţionat ministrul Michael Fallon în anunţul legat de trimiterea celor patru avioane Eurofighter Typhoon în România.

'Prin această desfăşurare, avioanele RAF (Royal Air Force) vor participa la securizarea spaţiului aerian al NATO şi vor asigura aliaţii noştri în regiunea Mării Negre', a adăugat oficialul britanic.

Citește și: Moarte SUSPECTĂ în Rusia: Un celebru avocat al unor critici ai lui Vladimir Putin a căzut 5 etaje în timp ce ridica o cadă

Un detaşament al Forţelor Aeriene Regale ale Marii Britanii de la Baza Aeriană Coningsby va fi dislocat în România, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, în perioada 1 mai - 31 august, pentru a executa misiuni de poliţie aeriană împreună cu Forţele Aeriene Române, informează Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, detaşamentul britanic va fi compus din patru avioane Eurofighter şi aproximativ 150 de militari - piloţi şi personal tehnic.

Citește și: Prințesa Diana și-a povestit RELAȚIILE SEXUALE: Ce-i scria secretarei sale

''Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianţei atât în zona de nord, cât şi în zona de sud. Astfel, sporirea măsurilor privind misiunile de poliţie aeriană s-au desfăşurat până în prezent simultan sau prin rotaţie pentru a asigura securitatea spaţiului aerian al Ţărilor Baltice, Beneluxului, Islandei şi Bulgariei. Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele aeriene române şi britanice'', precizează MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.