Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Super Liga Europeană a capotat: 6 cluburi din Premier League se retrag din proiect

https://adevarul.ro/
super liga europeana

Cele șase cluburi engleze implicate în Super Liga Europeană au anunțat oficial că se retrag din proiect. Manchester City a fost prima care a anunțat decizia, Chelsea făcând anunțul oficial ultima, cu două ore după miezul nopții.

Manchester City a fost prima echipă care a anunțat marți seara că renunță la proiect, fiind urmată de Chelsea, care a transmis pe căi neoficiale, că va lua măsuri pentru a-și pune capăt implicării. Mai târziu, „albaștrii” au confirmat și oficial decizia, informează Mediafax.

Acestea au fost urmate de Manchester United, Liverpool, Tottenham și Arsenal, care au confirmat prin declarații postate pe site-urile oficiale că se retrag din Super Ligă.

Vicepreședintele executiv al lui Manchester United, Ed Woodward, și-a dat demisia.

O noapte extrem de agitată, marți, când tonul la dat Manchester City, care a anunțat oficial încheierea implicării în proiectul Super League, printr-un comunicat foarte scurt, spunând că „a adoptat formal procedurile de retragere”.

Arsenal și-a anunțat retragerea din Superliga Europeană chiar înainte de ora 21:00 (ora Londrei), pe Twitter și pe site, printr-o scrisoare deschisă adresată fanilor:

„Ultimele zile ne-au demonstrat din nou profunzimea sentimentelor pe care le au suporterii noștri din întreaga lume pentru acest club minunat și pentru jocul pe care îl iubim. În consecință, vă dăm ascultare vouă și largii comunității a fotbalului și ne retragem din Super Liga ce ne-a fost propusă. Am făcut o greșeală și ne cerem scuze pentru asta.”


Au urmat rivalii din nordul Londrei, Tottenham cerându-și scuze față de fani, prin vocea președintelui Daniel Levy, care a spus: „Regretăm îngrijorarea și supărarea cauzate de propunerea Super Ligii. Dorim să mulțumim tuturor suporterilor care ne-au făcut cunoscută opinia lor.”

Manchester United a declarat apoi la scurt timp că „a ascultat cu atenție reacția fanilor, a guvernului britanic și a celorlalți acționari ai clubului ” și au luat decizia de a se retrage.

Liverpool a suferit, probabil, cea mai mare presiune pentru a renunța la proiect. Clubul a lansat o scurtă declarație în care a scris: „Liverpool Football Club poate confirma că implicarea noastră în planurile propuse de a forma o Super Ligă Europeană a fost întreruptă.”

Ultimii care au publicat o reacție oficială au fost cei de la Chelsea, care au scris: „După cum am anunțat mai devreme în această seară, Chelsea Football Club poate confirma că a început procedurile oficiale de retragere din grupul care dezvoltă planuri pentru o Super Ligă Europeană. După ce ne-am alăturat grupului la sfârșitul săptămânii trecute, acum am avut timp să analizăm problema pe deplin și am decis că participarea noastră la aceste planuri nu va fi în interesul clubului, al suporterilor noștri sau al comunității de fotbal în general.”

Cele șase echipe din Premier League implicate în proiectul Super League au fost supuse unei presiuni considerabile pentru a renunța.

Managerul Liverpool, Jurgen Klopp, și managerul Manchester City, Pep Guardiola, s-au pronunțat împotriva proiectului, în timp ce în fața Stamford Bridge au fost organizate proteste spontane, înaintea meciului dintre Chelsea și Brighton & Hove Albion.

Celelalte 14 cluburi din Premier League au ținut, de asemenea, o întâlnire de urgență marți, după care au lansat o declarație în care au respins din nou proiectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.