Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supermarketuri închise pe bandă rulantă pentru neregulile grave descoperite. Șeful ANPC: 'Suntem tratați ca pelicanii Europei'

Inquam Photos / Octav Ganea
horia constantinescu anpc

Protecţia Consumatorului a închis, pe bandă rulantă, supermarketuri, în ultimele luni, pentru nereguli grave. Este vorba atât despre faptul că erau scoase la vânzare produse expirate, cât şi despre modul în care acestea erau depozitate, în vitrine insalubre sau la temperaturi necorespunzătoare.

Preşedintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Horia Constantinescu a dezvăluit, la Antena 3, care sunt cele mai grave probleme descoperite de inspectori în magazinele din România.

"Suntem consternați de faptul că suntem singurii care evaluează rafturile asistate în sens al temperaturii din magazine. Acestea reușesc să rămână în magazinele din România peste durata imaginată de producător, ajungând undeva la 13-14 ani, cu toate că ar trebui înlocuite undeva la 7 ani.

De asemenea, vorbim de o carență de personal, lucru cu care toate industriile se confruntă astăzi. Dar asta nu scuză lipsa de igienă.

Continuăm cu fructele și legumele. Suntem tratați că pelicanii Europei, nu primim bunuri de aceeași calitate a concetățenilor Europei din vestul acesteia. Este vorba de un dublu standard la cum suntem tratați de unii retaileri, nu cu referire exclusiv la produse. Unul dintre importatorii și distribuitorii principali de legume-fructe, primește aceste produse de calitatea a două, le re-etichetează cu calitatea întâi și le trimite magazinelor.

De asemenea, modul în care sunt depozitate alimentele, chiar în spațiile ce ar trebui să fie sigure pentru acestea, constatăm că nu s-au mai făcut renovări de ani de zile", a precizat, la Antena 3, Horia Constantinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.