Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUPERPUTERI pentru Kovesi. Propunere revoluţionară în Parlament

kovesi

O propunere din Parlament ar putea revoluţiona lupta anticorupţie şi efectele acesteia. După ce şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, s-a plâns că ANAF nu recuperează prejudiciile din dosare, iar corupţii rămân cu banii furaţi, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi face o propunere radicală: agenţia de recuperare a prejudiciilor trebuie să funcţioneze în subordinea DNA, nu a ANAF sau a ministerului Finanţelor.

"Potrivit şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, suma care trebuie confiscată de ANAF din recuperarea prejudiciilor din dosarele penale este de 310 milioane de euro. De la începutul anului, la imense presiuni publice, s-a luat decizia înfiinţării unui departament, la nivelul ANAF, pe modelul Antifraudei, specializat doar pe recuperarea prejudiciilor. Ca multe alte proiecte ale guvernului Ponta, şi acesta a fost pus la sertar, cu speranţa că vom uita de el. Pentru că este evident că ANAF nu este preocupat de recuperarea prejudiciilor, ci de găsirea de scuze şi aruncarea responsabilităţii în curtea DNA, o soluţie pertinentă ar fi organizarea agenţiei de recuperare a prejudiciilor în subordinea instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi, nu a ANAF", spune deputatul PNL de Diaspora, într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

Ovidiu Raeţchi a mai spus şi că un român din Diaspora i-a transmis un mesaj în care acesta propunea ca întrega ANAF să funcţioneze în subordinea DNA.

"Ideea a venit de la un român - unul dintre mulţi alţii - profund nemulţumit de modul în care funcţionează ANAF şi care mi-a transmis un mesaj în acest sens: «Avem nevoie de un ANAF mai bine organizat, un ANAF care să se certe cu corupții, nu cu șefa DNA! De fapt, cred că cel mai bine ar fi ca ANAF-ul să nu mai fie în subordinea Guvernului, ci să fie subordonat DNA. ANAF-ul nu trebuie subordonat politic, căci de-aia nu funcționează. Acum, impotența ANAF pune în umbră toate eforturile DNA!” Chiar dacă DNA îşi face treaba, faptul că banii furaţi nu sunt recuperaţi de către stat generează neîncredere şi un sentiment de frustrare resimţit inclusiv de către românii din Diaspora. Recunoscută pentru celeritatea cu care îşi face treaba, am încredere că DNA îşi poate face până la capăt treaba, dacă are instrumentele necesare. Este păcat ca eforturile procurorilor DNA să fie în zadar doar pentru că ANAF nu este capabil sau nu doreşte să îşi îndeplinească atribuţiile.»", mai afirmă deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.

Citeşte şi:

Laura Codruţa Kovesi, critici dure pentru ANAF: Corupţii rămân cu banii

Conflict ANAF - DNA. Kovesi, acuzată de dezinformare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.