Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Laura Codruţa Kovesi, critici dure pentru ANAF: Corupţii rămân cu banii

kovesi

Ideea că ANAF nu este performant în recuperarea prejudiciilor, invocată la ultimul bilanţ al DNA, a fost "o mică păcăleală", considera, la acel moment, premierul Victor Ponta. Laura Codruța Kovesi îi răspunde din nou și spune că a a primit un telefon de la ANAF pe această temă.

Citește și: Laura Codruța Kovesi anunță vremuri tulburi pentru Victor Ponta: I se pregătește alt dosar

"Nu DNA e instituţia care trebuie să confişte efectiv banii (...) Noi punem într-o tavă după care oferim tavă ANAF-ului, ministerului de Finanţe care trebuie să execute aceste hotărârii", a declarat Kovesi, la Digi 24, reamintind că există bunuri sechestrate în valoare de peste 300 de milioane de euro care ar permite dublarea salariilor medicilor, dacă acestea ar fi executate.

"Am indisponibilizat bunurile şi valorile, ei doar trebuie să le execute. Nu s-a întâmplat nimic în aceste opt luni", a spus Kovesi, întrebându-se de ce nu se poate aplică aceeaşi procedura care se foloseşte în cazul persoanelor fizice care nu-şi plătesc spre exemplu taxele la primărie.

"Este important că statul să înceapă să execute efective aceste bunuri (...) Statul stă pe o grămadă de hotărâri definitive şi nu le execută", a acuzat această.

Procurorul şef a menţionat că a fost sunată de un oficial de la ANAF care a informat-o că gradul de recuperare al acestor bunuri sechestrate este de 12%.

"Ok, dar vrem să fie 90%", s-a indignat această, subliniind că "trebuie să existe un moment zero în care statul trebuie să înceapă să execute aceste sume efectiv".

"Dacă Ministerul de Finanţe nu se descurcă poate să dea această atribuţie altor instituţii, ministerului Justiţiei. Este inadmisibil să depunem un aşa mare efort, de multe ori disponibilizăm bunuri şi în străinătate, conturi, iahturi, se dispune confiscarea sumelor existente după care nu se execută nimic", a comentat Kovesi.

Citește și: Laura Codruța Kovesi, vestea anului pentru Victor Ponta: DNA nu mai poate face ASTA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.