Vitamina D este importantă pentru oase puternice și pentru un sistem imunitar sănătos. Însă nu toate formele de vitamina D funcționează la fel. Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că vitamina D2,ar putea să reducă nivelul vitaminei D3 din organism.
Vitamina D3 este produsă de piele atunci când ne expunem la soare și se găsește în alimente de origine animală, cum ar fi peștele gras sau ouăle. În schimb, vitamina D2 provine din plante și ciuperci, și este folosită uneori în suplimente sau alimente fortificate.
Cercetătorii de la Universitatea din Surrey au analizat 11 studii care au inclus peste 650 de adulți. Ei au observat că persoanele care luau vitamina D2 aveau, de fapt, mai puțină vitamina D3 în corp, comparativ cu cei care nu luau D2 deloc.
„Suplimentele cu vitamina D sunt importante, mai ales în lunile reci, când nu avem suficient soare. Totuși, am descoperit că vitamina D2 ar putea avea un efect nedorit. Aceasta scade nivelul vitaminei D3, care este mai importantă pentru sănătate”, a spus Emily Brown, coordonatoarea studiului, conform FoxNews.
Vitamina D3 ajută mai bine sistemul imunitar să lupte cu virusurile și bacteriile, spre deosebire de D2, care nu are același efect.
Comentează