Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suporterii echipelor de tradiție din fotbalul românesc, scrisoare către Guvern: solicită reluarea meciurilor cu spectatori

Suporterii celor mai importante echipe de fotbal din România au trimis o scrisoare deschisă Guvernului prin care solicită reluarea meciurilor cu spectatori. Suporterii arată că vor accepta măsurile de siguranță și faptul că, în primă fază, meciurile se vor desfășura cu un număr limitat de oameni în tribune.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 106: 'PNL ca partid nu mai există'

Iată scrisoarea trimisă de suporteri către Guvern:

”În atenția Guvernului României,

Suporterii echipelor de tradiție românești vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat pandemiei de COVID-19.

Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, credem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.

Pentru suporteri, peluza este o familie și întotdeauna vom fi apropiați, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranța tuturor participanților și a celor apropiați, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanțare fizică.
În acest sens, vă aducem în atenție câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât și la continuarea susținerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investițiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor.

Așadar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele idei:
- Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;
- Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;
- UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții.
- În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.

Suntem pe deplin conștienți de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeași măsură, că viața ar trebui să își reia cursul, în condițiile adaptate pandemiei și că sportul are nevoie de susținerea financiară și morală a iubitorilor acestuia.”, arată suporterii din România.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.