Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suporterii maghiari nu vor putea face deplasarea în Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, după violenţele comise din meciul cu Anglia

independent.co.uk
incidente suporteri anglia ungaria

Naţionala de fotbal a Ungariei nu va fi însoţită de fani la întâlnirea din deplasare cu Polonia din preliminariile Cupei Mondiale 2022, ca parte a sancţiunilor impuse de FIFA după violenţele comise la recentul meci de calificare din Anglia, transmite DPA, citat de agerpres.

FIFA a indicat luni că la baza acestei decizii au fost "aprinderea de artificii şi lipsa de ordine pe stadion - conduita necorespunzătoare a spectatorilor" la partida de pe 12 octombrie, de pe arena londoneză Wembley, încheiată 1-1.

O scurtă încăierare a avut loc între suporterii maghiar şi poliţiştii englezi, în tribunele stadionului Wembley, la câteva minute după debutul meciului. Agenţii au intrat în tribuna rezervată oaspeţilor pentru a reţine un suporter acuzat de perturbarea gravă a ordinii publice, după ce acesta a adresat insulte rasiste unui steward.

Meciul Polonia - Ungaria, din ultima etapă a fazei grupelor, va avea loc pe 15 noiembrie.

FIFA a anunţat de asemenea că Federaţia maghiară de fotbal a fost amendată cu 75.000 de franci elveţieni.

Totodată, Ungaria va juca două meciuri de pe teren propriu fără spectatori după incidentele rasiste de la partida cu Anglia, de la Budapesta, din luna septembrie. În cazul celui de-al doilea meci, sancţiunea a fost suspendată pentru doi ani. Ungaria a fost sancţionată de forul fotbalistic european, UEFA, după incidente similare produse la meciuri de la EURO 2020 în această vară.

În altă ordine de idei, Albania va disputa cu porţile închise ultimul său meci acasă din grupă, pe 15 noiembrie, după ce fanii au aruncat cu sticle de plastic când fotbaliştii naţionalei Poloniei au sărbătorit înscrierea unui gol în timpul partidei din luna octombrie. Întâlnirea fost întreruptă circa 20 de minute după incidente.

Federaţia albaneză a fost amendată cu 150.000 de franci elveţieni în urma incidentelor.

Polonia nu va avea suporteri la meciul din deplasare cu Andorra de pe 12 noiembrie, din cauza comportamentului fanilor în timpul partidei de la Tirana.

Naţionala Mexicului va juca două meciuri fără suporteri, în urma comportamentului discriminatoriu al fanilor la două partide din preliminarii de luna trecută. Federaţia mexicană va trebui să plătească o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.