Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Suporterii vor fi primiţi 'fără discriminare' la Cupa Mondială, asigură emirul Qatarului

wikipedia.org
fc porto suporteri
Poporul Qatarului "îşi va deschide porţile pentru toţi suporterii, fără discriminare, pentru a se bucura de meciuri de fotbal şi de atmosfera extraordinară a turneului", a declarat şeicul Al-Thani în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite de la New York.

Chiar dacă nu a menţionat un grup anume, remarcile liderului Qatarului s-au dorit liniştitoare, pe fondul temerilor unor asociaţii de suporteri şi federaţii, în frunte cu Norvegia, cu privire la soarta vizitatorilor LGBT+ într-o ţară în care homosexualitatea este incriminată.

Homosexualitatea este ilegală în acest stat din zona Golfului, iar organizatorii Cupei Mondiale au încercat să dea asigurări, spunând că cuplurile homosexuale nu vor avea nicio problemă în timpul turneului.

FIFA a reafirmat la rândul ei că steagurile curcubeu, simboluri ale comunităţii LGBT+, vor fi permise în jurul stadioanelor.

"Noi nu credem în manifestările publice de afecţiune, dar suntem de asemenea convinşi de necesitatea de a-i primi pe toţi, indiferent de originea lor", a declarat Hassan Al-Thawadi, secretarul general al Comitetului de organizare a CM 2022, în cursul unei conferinţei de presă, luni la New York, luni, când a fost întrebat despre suporterii LGBT+.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.