Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Supraviețuitorii centrului de detenție din Libia, bombardat săptămâna trecută, au intrat în greva foamei

Twitter
libia tripolii explozii

Sute de persoane dintr-un centru de detenţie pentru migranţi africani în Libia, bombardat săptămâna trecută, au început o grevă a foamei cerând evacuarea din ţară, a anunţat marţi un responsabil al acestui centru, citat de DPA, potrivit agerpres.ro.

Centrul, situat în suburbia Tajoura a capitalei Tripoli, a fost vizat săptămâna trecută de două lovituri aeriene care au făcut 53 de morţi şi 130 de răniţi, potrivit Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Citește și: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni - Plouă zi de zi, scăpăm temporar de caniculă

Aproximativ 365 de persoane luau parte marţi la greva foamei, într-un efort de a primi garanţii de la Naţiunile Unite că centrul nu va fi atacat din nou, potrivit lui Mahmoud Taweer, purtător de cuvânt al centrului.

După atac, migranţii şi refugiaţii din centru au refuzat să doarmă înăuntru, a spus Taweer, adăugând că ei nu vor să fie transferaţi într-un alt centru de teamă că aceasta ar întârzia deplasarea lor în altă ţară.

Citește și: Avertismentul medicilor: NU consuma castraveți murați dacă suferi de aceste boli

Centrul Tajouraa a fost lovit în timpul unei confruntări armate între guvernul de la Tripoli sprijinit de ONU şi forţe rebele din est conduse de Khalifa Haftar.

Haftar a lansat o ofensivă în aprilie pentru a cuceri capitala din mâinile "teroriştilor şi miliţiilor", potrivit declaraţiilor sale.

Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru urechile fine din politică, la externarea din spital: Nu mor caii când vor câinii

Guvernul de Uniune Naţională (GNA) de la Tripoli a acuzat forţele lui Haftar pentru atac, care la rândul lor au dat vina pe GNA.

Grupuri de apărare a drepturilor omului şi agenţii ale ONU au avertizat în mod repetat împotriva bombardării centrelor pentru migranţi, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat un adăpost în aprilie în sudul Tripoli, făcând mai mulţi răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.