Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surik Karamyan, fiul lui Arman Karamyan, a evoluat pentru România U15

Surik Karamyan

Surik Karamyan, în vârstă de 15 ani, este fiul lui Arman Karamyan, iar juniorul Concordiei Chiajna a făcut parte din lotul României U15, care a învins selecţionata Republicii Moldova U15. Surik este născut în Armenia, dar a dobândit cetăţenia română.

Micii tricolori şi-au făcut debutul internaţional împotriva selecţionatei Moldovei, cu care au jucat două meciuri în decursul acestei săptămâni, ambele câştigate de România. Iar Surik a impresionat, după ce a marcat o dată şi a furnizat o pasă decisivă.

Surik este antrenat la grupa de juniori a Concordiei chiar de către tatăl său: „România trebuia să aibă grijă să nu-l piardă. Surik este un atacant foarte bun. Marchează multe goluri. În primele opt etape din campionat a înscris de 21 de ori. Are 1,80 metri înălţime, este stângaci, şi joacă pe toate poziţiile din faţă. Eu, la Concordia Chiajna, îl folosesc în banda stângă, în sistemul 4-3-3, ca Ronaldo şi Bale. Surik are 14 ani, dar joacă în campionatul celor de 15 ani. Concordia i-a propus deja contract de profesionist”, a declarat tatăl lui Surik, Arman Karamyan, pentru Libertatea.

Sursa citată notează că Arman mai are un băiat care face parte din lotul lărgit al selecţionatei de juniori de la U13: „Mhaer are 12 ani, joacă mijlocaş, şi a participat la câteva acţiuni de selecţie. Sper să fie reţinut în lotul final. România trebuie să aibă grijă de aceşti copii foarte talentaţi. Dacă li se dă şansă vor juca pentru România, dacă nu, avem unde juca. Federaţia din Armenia se interesează de ei”.

Iar Arman Karamyan are planuri mari. Fostul fotbalist are de gând să se stabilească în SUA, unde cei doi fii ai săi vor da probe la L.A. Galaxy: „Am rămas în România pentru copii. Voi merge cu băieţii mei să dea probe la academnia LA Galaxy, iar dacă lucrurile ies bine, mă stabilesc şi eu acolo. Convocările copiilor la loturile României n-ar trebui să reprezinte o problemă din cauza distanţei”.

Arman şi Artiom Karamyan au obţinut cetăţenia română în 2014, după 10 ani în care au evoluat în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.