Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRINZĂTOR! O multinaţională, urmărită de DNA

sri dna

Surprinzător! Oamenii legii le-au pus gând rău celor de la APA Nova. Instituţia este urmărită penal pentru evaziune fiscală, mită şi interceptări ilegale, anunţă Agerpres.

Compania Apa Nova Bucureşti a fost pusă sub acuzare, fiind urmărită penal de procurorii DNA Ploieşti pentru mai multe infracţiuni, între care evaziune fiscală, dare de mită şi interceptări ilegale, spun surse judiciare.

Procurorii au dispus extinderea urmăririi penale faţă de fostul director al Apa Nova Bucureşti, cetăţeanul francez Bruno Roche, acuzat în acest dosar de cumpărare de influenţă, dar şi evaziune fiscală, spălare de bani şi violarea vieţii private, şi faţă de oamenii de afaceri Vlad Moisescu şi Ovidiu Semenescu, cercetaţi pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada 2014-iunie 2015, în calitate de director general adjunct al Veolia România şi, din 15 iunie 2015 director general Apa Nova Bucureşti, Lavinia Săniuţă a dat sume importante de bani lui Ovidiu Semenescu, urmare a unei înţelegeri prealabile avută cu acesta, sub forma unor contracte încheiate cu societăţi aparţinând sau care sunt controlate de Semenescu, de Vlad Moisescu Vlad şi de Costin Berevoianu, fost consilier personal al primarului Sorin Oprescu, contracte al căror obiect nu a fost prestat în realitate.

Citeşte şi: Şefii Apa Nova, puşi de DNA sub control judiciar (surse)

Sumele de bani ar fi fost date pentru ca Semenescu să intervină, personal sau prin intermediul altor persoane, la reprezentanţii unor instituţii publice din România, în beneficiul agenţilor economici ai grupului de firme Veolia Franţa, din care face parte şi Apa Nova Bucureşti.

DNA Ploieşti mai susţine că, în perioada 2011-2015, Bruno Roche, Laurent Lalague şi Lavinia Săniuţă, în calitate de administratori ai Apa Nova Bucureşti şi directori generali ai societăţii, ultima dintre aceştia şi în calitate de director general adjunct al Veolia România, în complicitate cu Semenescu, Moisescu şi Giovana Soare, au participat la circuite comerciale şi financiare fictive ce au avut ca scop înregistrarea în contabilitatea SC Apa Nova SA Bucureşti a unor achiziţii fictive, având ca obiect presupuse prestări de servicii şi achiziţii mărfuri, de la mai multe firme.

"Firmele respective au emis facturi false care să favorizeze SC Apa Nova SA Bucureşti, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi a TVA-ului de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale 'tip fantomă'. După alimentarea conturilor, au avut loc imediat retrageri de numerar, ridicări frecvente de numerar în valori mari cu explicaţia 'achiziţii mărfuri', s-au constatat rulaje deosebit de mari în conturile persoanelor fizice implicate, fără ca acestea să justifice, prin veniturile declarate, valoarea acestor transferuri", spun procurorii.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.