Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ - Adina Florea, propusă pentru șefia DNA, un nou interviu la CSM după avizul negativ. Ce post 'vânează' procurorul

Inquam Photos / Octav Ganea
Adina Florea CSM

Candidaţii pentru posturi de procurori şi procuror-şef în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor, printre care este şi Adina Florea, propusă de ministrul Justiţiei pentru şefia DNA, susţin interviul în faţa comisiei de concurs vineri, începând de la ora 10:00, la sediul CSM, informează news.ro.

Adina Florea, propusă de Tudorel Toader pentru postul de procuror-şef al DNA, care a primit aviz negativ de la CSM, candidează pentru funcţia de procuror în cadrul Secţiei de investigare a magistraţilor.

Pentru funcţia de execuţie de procuror mai candidează Codruţa Simona Chindea, Sorin Eugen Iaşinovschi, Iuliana Magdalena Olteanu şi Florentina Piloş, iar pentru funcţia de procuror-şef candidează Ioan Viorel Cerbu, Elena Iodache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florentina Piloş şi Florena Esther Sterschi.

Incendiu puternic, izbucnit la un hotel din Complexul Studenţesc din Timişoara! 30 de pompieri, în luptă cu focul

Sunt în total opt candidaţi. Cinci dintre ei aspiră la postul de procuror - şef, cinci la postul de procuror, în condiţiile în care doi dintre ei şi-au depus candidaturile pentru ambele poziţii. Pentru acesştia din urmă, durata interviului este de 45 de minute, iar pentru ceilalţi este de 30 de minute.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat marţi că nu a desemnat niciun reprezentant în Comisia de concurs pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie precum şi pentru ocuparea posturilor de execuţie de procuror din cadrul aceleiaşi secţii.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în 11 octombrie desfiinţarea Serviciului de combatere a corupţiei din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), atribuţiile serviciului urmând să fie preluate de Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, înfiinţată în Ministerul Public şi care ar urma să devină operaţională la sfârşitul lunii octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.