Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ Cine sunt cele 13 persoane infectate într-un județ: 4 poliţişti, 6 cadre medicale, 3 angajaţi de la o unitate bancară

Time of Israel
test coronavirus COVID

Un număr de 13 noi cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore în judeţul Olt, persoanele testate pozitiv în perioada menţionată fiind patru poliţişti, şase cadre medicale (asistenţi şi brancardieri) şi trei angajaţi de la o unitate bancară, potrivit directorului cancelariei prefectului, Andreea Asan.

Cadrele medicale confirmate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore lucrează la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, potrivit managerului unităţii sanitare Cătălin Rotea.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Acesta a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că toţi cei şase angajaţi ai spitalului testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore sunt asimptomatici. Este vorba de o asistentă şi doi brancardieri de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi trei asistente de la alte secţii, cadrele medicale fiind testate de spital la revenirea din concediul de odihnă sau din concediu medical mai lung de cinci zile.

Managerul SJU Slatina a adăugat că spitalul mai are doar unul-două paturi disponibile pentru pacienţi confirmaţi cu COVID-19, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate nouă cazuri dintre pacienţii cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus şi au fost externaţi 10 dintre pacienţii cu diagnosticul confirmat, care s-au vindecat.

Citește și: Ciolacu: ‘Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!’

"Suntem în dinamică, paturile fiind ocupate la capacitate între 95% şi 100%. Spre exemplu, în prima parte a zilei de marţi am avut 80 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, marţi seara a fost confirmat diagnosticul pentru nouă dintre pacienţii cu suspiciune de infectare cu noul coronavirus iar miercuri dimineaţa au fost externaţi 10 dintre pacienţi, vindecaţi", a spus Rotea.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 407 cazuri confirmate de COVID-19.

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’ .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.