Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză de proporții în tenisul mondial! Rafael Nadal devansează o legendă în clasamentul all time al victoriilor

atptour.com
rafael nadal

Rafael Nadal are acum mai multe meciuri câștigate decât un alt mare jucător de tenis, grație celor două victorii de la Brisbane International 2024. Nadal a revenit în circuit după aproape 12 luni de absență împotriva lui Dominic Thiem, cu care a jucat în finala de la Roland Garros în 2017 și 2018.

A fost o revenire reușită pe terenul de simplu pentru Nadal. El l-a învins pe campionul de la US Open 2020 cu 7-5, 6-1, jucând foarte bine, în special în setul al doilea, în care l-a dominat complet pe Thiem.

Această victorie, cumulată cu cea din turul doi împotriva lui Jason Kubler, îl duc pe Nadal la 1.070 de victorii în meciuri de simplu ATP de-a lungul carierei sale.

Cele două triumfuri de la Brisbane fac ca Nadal să aibă acum al patrulea cel mai mare număr de meciuri câștigate în circuitul ATP din istoria erei open.

Cu această ocazie el a depășit astfel o altă figură legendară a sportului, pe Ivan Lendl. De opt ori campion de Grand Slam, acesta a adunat 1.068 de victorii în timpul carierei sale, care a inclus atingerea unei finale de Grand Slam în fiecare an din 1981 până în 1991.

Novak Djokovic se află pe locul al treilea, cu 1.089 de victorii, dar câștigătorul a 24 de Grand Slamuri nu dă semne că va agăța racheta în cui prea curând.

Celălalt mare rival al lui Nadal, Roger Federer, se află pe locul al doilea. Maestrul elvețian a reușit 1.251 de victorii ATP în timpul carierei sale emblematice.

Locul întâi îi aparține lui Jimmy Connors. Americanul a câștigat opt turnee de Grand Slam și a continuat să joace la simplu până la vârsta de 40 de ani. Acest lucru i-a permis să bifeze 1.274 de triumfuri ATP de-a lungul carierei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.