Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în cursa pentru șefia Parchetului General: Fosta adjunctă a Laurei Codruța Kovesi îi vrea locul lui Augustin Lazăr

Universul Juridic
Parchetul General

Fostul adjunct al Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General, procurorul Gabriela Scutea, s-a înscris în cursa pentru funcția de procuror general, potrivit unor surse din ministerul Justiției. Scutea este cel de-al patrulea candidat pentru conducerea Parchetului.

În selecția pentru șefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-au mai înscris până acum actualul procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea și fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

Gabriela Scutea s-a înscris anul trecut și în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anricorupție (DNA), ministrul Tudorel Toader propunându-o însă pe Adina Florea, pe care președintele Klaus Iohannis a respins-o de două ori. Conducerea interimară a DNA este asigurată acum de Călin Nistor.

Procurorul Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruţa Kovesi, şi era responsabilă pentru activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit. Ulterior, între mai - august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Niţu. În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deţinea funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Ea şi-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Citește și: Concursul muzical internaţional Eurovision 2019 ar putea fi anulat! Care este cauza

Joi este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru funcţia de procuror general. 

Candidaţii urmează să susţină pe 3 şi 4 aprilie interviurile cu ministrul Justiţiei. Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 5 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.