Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în SUA: Republicanii au iar prima șansă să păstreze controlul Senatului, după ultima victorie

Israel News Agency
republicani sua elefant

Senatoarea republicană Susan Collins, o moderată cu o atitudine independentă, a obţinut o victorie suprinzătoare în alegerile din Maine, întărind şansele Partidului Republican de a păstra controlul asupra Senatului SUA, transmite Reuters.

Collins, în vârstă de 67 de ani, a reuşit să o înfrângă pe democrata Susan Gideon, în vârstă de 48 de ani, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din statul Maine, scrie news.ro.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

”Simt că aceasta este o confirmare a muncii pe care o desfăşor la Washington, de a lupta zi de zi pentru oamenii din Maine”, a declarat Collins reporterilor.

Gideon a declarat că a sunat-o pe Collins pentru a-şi recunoaşte înfrângerea.

Citește și: Silviu Predoiu, fostul șef operativ al SIE: ‘Teoria conspirației, ca și informațiile false au succes pentru că se adresează emoțiilor, sunt procesate mult mai ușor’

”Am felicitat-o pentru victoria în aceste alegeri şii-am spus că voi fi întotdeauna disponbilă pentru a servic populaţia din Maine”, a afirmat Gideon într-un video transmis pe Facebook.

Rezultatul este un pas înapoi pentru democraţi, care speră să câştige cel puţin trei locuri pentru a obţine controlul asupra Senatului, care are 100 de locuri.

Citește și: Înfrângere usturătoare pentru Comitetul pentru Situații de Urgență: Închiderea restaurantelor este ilegală!

Gideon a condus în majoritatea sondajelor de opinie începând din luna iulie, în timp ce a argumentat că Susan Collins şi-a sacrificat independenţa pentru a-l sprijini pe preşedintele Donald Trump.

După numărarea a 75% din voturi, Collins o devansează pe Gideon cu 49,8% la 43,4% din voturi, potrivit Edison Research.

Citește și: Beatrice Mahler: ‘Cred că principalul indicator la care trebuie să ne uităm este mortalitatea, care se transpune în România și în alți parametri’

Maine are o istorie în alegerea unor republicani moderaţi, dar numărul politicienilor precum Collins a scăzut, într-o eră a unei politicări politice puternice.

Collins este senator din 1997, iar în 2014 a fost realeasă cu peste 68% din voturi.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.