Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ la Moscova. Biserica cere SCHIMBAREA conducerii 'corupte și cinice' a Rusiei

putin chiril

Un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse le-a cerut credincioșilor ruși să înlocuiască actuala elită politică „epuizată, coruptă și cinică” cu una „credincioasă”.

Vsevolod Ciaplin, purtător de cuvânt al Bisericii, citat de site-ul de știri rus Lenta, a declarat duminică: Rusia suferă de pe urma „cinismului excesiv care macină părți mari din elita politică și economică, și aceasta împiedică Rusia să meargă înainte”, a mai spus Ciaplin duminică, vorbind la un forum internațional al tineretului creștin ortodox la Kazan, în Rpublica Tatarstan.

„Astăzi, credincioșii trebuie să ia locul elitelor epuizate, corupte și cinice, să-și exercite acțiunea civică la nivelul satelor, orașelor, regiunilor, al țării întregi ca și al lumii.”

Deși Constituția definește Rusia ca un stat laic, Biserica Ortodoxă se bucură de un tratament special din partea conducătorilor, inclusiv a lui Vladimir Putin.

Mai mult decât în România, liderii Bisericii Ruse sunt subiect de ironii sau atacuri în presă din cauza opulenței afișate: mașini de lux și yahturi șic pentru vacanțe.

Or, Ciaplin a îndemnat elitele să se întoarcă de la opulență înapoi la idealurile creștine:

„Astăzi, trebuie să demonstrăm că există oameni în această țară care vor să schimbe lucrurile, aici și în lume, bazându-se nu pe interese pragmatice și, cu atât mai puțin, pe motive imorale, ci pe acele valor supreme pe care ni le dă tradiția crestina„

Tinerii intră într-o „buclă a morții”, a spus Ciaplin. Condamnând grupările teroriste, oficialul Bisericii a declarat că tinerii ar trebui să se bucure de oportunitatea unor afaceri la ei în țară.Purtătorul de cuvânt a criticat aspru și Statul Islamic, a cărui ideologie romanțată și cosmetizată atrage mulți nefericiți tineri din Rusia.

Protopopul Vsevolod Ciaplin este președintele Departamentului Sinodal pentru Cooperarea Bisericii cu Societatea, din cadrul Patriarhiei ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.