Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ la Vatican: Pe cine a desemnat Papa Francisc purtător de cuvânt

papa francisc

Papa Francisc a desemnat luni pe jurnalistul american Greg Burke în funcţia de director al serviciului de presă al Vaticanului, începând cu data de 1 august, înlocuindu-l astfel pe demisionarul Federico Lombardi, potrivit un comunicat al Vaticanului citat de AFP.

Greg Burke, membru al Opus Dei, influentă instituţie conservatoare în sânul Bisericii catolice, a fost până de curând al doilea în ierarhia serviciului de presă al Vaticanului.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

Jurnalistul american a fost corespondent la Roma al săptămânalului catolic National Catholic Reporter, al revistei Time înainte de deveni corespondent al canalului american Fox News.

Greg Burke a fost nominalizat în 2013 în postul de consilier al Secretariatului de Stat la Vatican, după care în decembrie 2015 a fost desemnat numărul 2 în serviciul de presă al Vaticanului.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

Părintele Federico Lombardi, care va împlini 74 de ani luna viitoare, este un iezuit foarte respectat de jurnaliştii care relatează despre actualitatea de la Vatican. El părăseşte postul după ce a condus timp de zece ani serviciul de presă al Vaticanului.

Greg Burke, 56 de ani, este al doilea membru al Opus Dei care ocupă acest post după spaniolul Joaquin Navarro Valls, director de comunicare în timpul pontificatului lui Ioan Paul al II-lea. Papa Francisc a numit-o pe jurnalista spaniolă Paloma Garcia Overo să ocupe postul destinat numărului 2 în ierarhia serviciului de presă al Vaticanului, informează agerpres.ro.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.