Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ Rușii nu-l lasă pe Aleksei Navalnîi să plece în Germania: 'Decizia spitalului este inexplicabilă și monstruoasă'

Twitter
Alexei Navalnîi

Medicii spitalului de urgență din Omsk, unde se află opoziționarul Aleksei Navalnîi, consideră că este imposibil să-l transporte într-o altă clinică din cauza stării sale instabile, a declarat secretarul de presă al lui Navalny, Kira Yarmysh, pe Twitter, relatează Interfax.

"Medicul-șef a spus că nu este transportabil. Starea este instabilă. Deciziile rudelor sale nu sunt suficiente pentru a-l transporta", a scris ea .

"Interzicerea transportului înseamnă o amenințare directă pentru viața sa. A rămâne în spitalul din Omsk fără echipament, fără un diagnostic în situația actuală, este periculos mortal", a spus Yarmysh.

Ea a mai remarcat că avionul din Germania, pe care trebuia să-l scoată pe Navalny din Omsk, ar trebui să aterizeze în Rusia într-o oră, dar spitalul refuză să-și permită transportul.

"Interzicerea transportului Navalny este o încercare a vieții sale. (...) Toate documentele necesare au fost depuse. O cerere de la un membru al familiei, acordul unei clinici din Germania pentru o programare, documente pentru transport. Decizia spitalului este inexplicabilă și monstruoasă", a scris Yarmysh.

Ea a menționat că până acum medicii au spus că sunt pregătiți să autorizeze transportul Navalny. "De aceea am organizat-o cât mai curând. Acum, în ultimul moment, medicii nu dau permisiunea", scrie Yarmysh.

La rândul său, Anastasia Vasilyeva, medicul curant al lui Navalny, consideră că spitalul din Omsk nu are condițiile necesare pentru tratarea unui pacient.

"Alexei nu este eliberat ilegal din spital, care nu are nici echipamentul necesar, nici tratament decent și condițiile necesare. Extrasele nu sunt arătate", a scris ea pe contul său de Twitter.

Ce spun medicii

Starea lui Aleksei Navalnîi, care a căzut în comă, s-a îmbunătățit,  informează TASS. Consiliul medicilor a ajuns la concluzia că nu este încă posibil să-l scoată din spitalul din Omsk pentru a fi dus în Germania pentru tratament, a spus medicul șef al spitalului de urgență (BSMP-1), unde se află Navalnîi, Alexander Murakhovsky: "Starea s-a îmbunătățit oarecum peste noapte, dar încă nu putem obține o stabilitate clară. Potrivit consiliului, problema este încă prematură pentru transport. Este necesară realizarea unei stabilizări complete a pacientului", a spus Murakhovsky vineri dimineață. Potrivit medicului șef, cercetările necesare pentru a determina diagnosticul lui Navalnîi vor dura încă două zile.

Germania a trimis un avion

Germania a trimis, vineri dimineață, un avion medical specializat pentru transportarea pacienților în comă pentru a-l duce pe Navalny la Berlin pentru tratament, a informat agenția germană DPA. Raportul notează că, mai devreme, partea rusă a emis toate autorizațiile necesare pentru transportul Navalny din Rusia.

El poate ajunge în Germania încă de vineri și poate primi tratament la Spitalul Charite din Berlin. Costul zborului și al tratamentului vor fi plătite de către persoane fizice, a declarat agenția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.