Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ion Cristoiu DEMOLEAZĂ ipocrizia și fățărnicia fețelelor bisericești din timpul epidemiei: ‘Ești omul lui Dumnezeu: de ce te temi? Ce-i frate biserica asta?'

ion cristoiu

Publicistul și gazetarul Ion Cristoiu susține că cel mai mare eșec din pandemie a fost demonstrat de biserică. El face aceste declarații în timp ce prezintă cartea gânditorului francez Bernard-Henri Lévy, intitulată Ce virus qui rend fou.

Citește și: Rafila spulberă tot planul Guvernului privind începerea școlilor: Amănuntul legat de măști la care nimeni nu s-a gândit

„ Ce spune Bernard-Henri Lévy în cartea sa Ce virus qui rend fou? Vă dau un citat: ‘închiderea sau punerea în adormire a acestor repere de civilizație, care sunt bisericile, sinagogile și a tutoror celorlalte locuri de genul muzee, parcuri, grădini sau puncte de meditație profane, unde umanitatea obișnuiește să-și astâmpere setea spirituală incalculabile, care nu sunt de vânzare… Spectacolul unui suveran pontif moșternitor al formulei ‘nu vă fie teamă’, al lui Jean-Paul II, și personal desprins de exercițiul eminamente catolic al sărutului celor febrili și eczematici și al alor leproși, care se distanțează de poporul creștin, nu mai comunică decât prin internet, ordonă să fie golite bazinele de apă sfințită și face drumul crucii pe esplanadele bazilicii în fața unei piețe care era pustie, tot din imaginile șocante, ștearsă imaginea evreiască a lui Mesia care așteaptă la porțile Romei în mijlocul celor bolnavi de scrufuloză. Uitați sărutul lui Iisus pentru leproși.’

Ce spune aici Bernard-Henri Lévy? Un lucru pe care bănuesc că l-ați sesizat mulți: cel mai mare eșec, dezatstru, al acestei pandemii a fost biserica... Biserica, nu numai ortodoxă, iată și catolică! Deci papa, care este urmașul lui Hristos, care s-a dus la vindecarea leprosului; care are înainte schivnici, călugări, care s-au dus unde erau bolnavi de ciumă sau leproși... Papa care este, cum spune autorul, ‘comunică pe internet, face drumul crucii pe esplanada Vaticanului în fața bazilicii în fața unui Sf. Petru pustii’… Ce-i frate bisrica asta?!

La noi patriarhul care a acceptat să se dea de către milițieni lumina sfântă?! Din două una… Sunt și eu ca tot românul: nu sunt fanatic, dar nici ateu.

Păi cum măi oameni buni? Popii, catolici și ortodocși, trebuia să fie în prima linie, în prima linie a credinței. Nu merg până la varianta aia în care dacă ești omul lui Dumnezeu: de ce te temi?

Primii care au renunțat la misiunea lor de apostoli a fost ierarhia! Această nomenclatură bisericească, în toată lumea, în care episcopi se îngrașă, au averi…

Urmașii lui Iisus care mergea desculț și ai primilor martiri care ședeau în peșteri și care erau dați la lei… Care măi dați la lei acum?!

Toți episcopii, și ortodocși, s-au îngrășat, au Rolls Royce-uri… Asta a fost!”, a declarat Ion Cristoiu în cadrul vlogul său de pe Youtube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.