Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ Senatorul PSD Daniel Zamfir cere ANCHETAREA lui Nicușor Dan DUPĂ campania electorală

romaniatv.net
daniel zamfir

Senatorul PSD Daniel Zamfir l-a acuzat, vineri, pe Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, că a subminat interesele unor oameni de afaceri, menţionând că plângerea penală pe care au depus-o parlamentari social-democraţi nu are rolul de a influenţa campania electorală, ci ca instituţiile statului să stabilească dacă acesta a făcut trafic de influenţă sau este în conflict de interese, conform Agerpres.

Citește și: Spitalele sunt LUATE CU ASALT - COADĂ la Spitalul Militar din Capitală

"Plângerea penală pe care am depus-o alături de ceilalţi parlamentari PSD, cu privire la acele infracţiuni pe care noi credem că le-a săvârşit, nu a avut niciun rol de a influenţa în vreun fel în campania electorală pentru că nu-şi imagina nimeni că DNA în termen de o săptămână va reacţiona în vreun fel la solicitarea noastră. Plângerea penală a fost făcută tocmai pentru că l-am auzit pe Nicuşor Dan spunând că doreşte să elimine dejecţiile din politica românească. Da, şi noi vrem să eliminăm dejecţiile din politica românească. (...) Eu, ca preşedinte al Comisiei economice, am avut întâlniri cu oameni de afaceri care se plângeau de practicile lui Nicuşor Dan. (...) În 2016, staff-ul de campanie al lui Cătălin Predoiu avea exact aceleaşi elemente în legătură cu practicile lui Nicuşor Dan şi le-au acoperit. S-au rezumat doar la a-i da o poreclă: Nicuşor Ban. (...) Îmi doresc din suflet ca, după campania electorală, instituţiile statului să stabilească limpede dacă este sau nu trafic de influenţă ceea ce face Nicuşor Dan, este sau nu conflict de interese şi primirea de foloase necuvenite faptul că Nicuşor Dan primeşte 50.000 de euro în timpul mandatului de deputat", a afirmat Daniel Zamfir, într-o conferinţă de presă.

El a prezentat două cazuri care arată, în opinia sa, "adevărata faţă a lui Nicuşor Dan".

Zamfir a susţinut că, în cazul proiectului "Da Vinci Residence", Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, condusă de Nicuşor Dan, a atacat în instanţă autorizaţia de construire a unui complex rezidenţial cu trei blocuri de 10 etaje, la 9 ani de la aprobarea PUZ-ului şi la 3 ani de la emiterea autorizaţiei.

"După ce investitorul construieşte, începe să vândă, vinde 70 de unităţi locative, încasează 2 milioane de euro, se angajează în faţa celor cărora le-a vândut să livreze apartamentele (...), Nicuşor Dan atacă autorizaţia de construcţie la trei ani de zile de la emiterea ei, atunci când acest proiect devine interesant, atunci când investitorii sunt strânşi cu uşa, sunt obligaţi să livreze la termen apartamentele, sunt obligaţi să îşi plătească ratele la bancă, sunt obligaţi să continue construcţia", a susţinut Zamfir.

El a menţionat că motivele pentru care Nicuşor Dan a atacat acest proiect sunt "fabuloase", enumerând în acest sens că acele trei blocuri sunt "pe culoarul de zbor al cocorilor" şi "fac umbră câmpului".

"Ne întrebăm de ce Nicuşor Dan atacă o autorizaţie de construcţie la trei ani de zile de la emiterea ei? Pentru că proiectul a devenit interesant? Pentru că investitorii sunt strânşi cu uşa? Pentru că trebuie să se întâlnească? Să răspundă public Nicuşor Dan de ce atacă acte normative care sunt emise încă din anul 2011, aproape după nouă ani de zile", a transmis Zamfir.

Senatorul PSD a susţinut că în cazul proiectului "One Floreasca City" s-a întâmplat acelaşi lucru, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul nu a contestat PUZ-ul emis în 2011, dar a atacat autorizaţia de construcţie emisă în 2018.

"Preocuparea majoră a lui Nicuşor Dan era că acolo, pe ruinele vechii fabrici Automatica, îşi dezvoltaseră habitatul, trăiau viermi, păienjeni, ciori, şopârla de zid, porumbeii treceau pe acolo, vrăbiile. Şi bineînţeles că era foarte preocupat şi că ar putea fi deranjat habitatul broaştei, şarpelui de apă care ar putea trăi în lacul Floreasca", a mai susţinut senatorul PSD.

Instanţa a respins toate aceste acţiuni, iar în cazul ultimului proiect, Asociaţia a primit o sentinţă cu despăgubiri de 30.000 de euro, a precizat Zamfir.

"Cel mai important lucru care arată reaua-credinţă a acestui personaj, care pozează în salvatorul zonelor verzi şi în salvatorul oamenilor, este faptul că nu cunoaşte conţinutul unei autorizaţii de construcţie şi o atacă", a mai spus Daniel Zamfir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.