Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ! SRS îi ia apărarea Elenei Udrea: O execuţie publică

Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai regimului Băsescu din ultimii ani, Sorin Roşca Stănescu, aflat în prezent în închisoare, are o poziţie surprinzătoare în cazul Elenei Udrea. Deşi afirmă că şi-a dorit întotdeuna să o vadă pe Udrea trasă la răspundere, SRS este de părere că evenimentele din prezent sunt o execuţie publică sumară, superficială.

"Opinia publica a asteptat ani de zile, nu numai ca regimul Traian Basescu sa fie rasturnat, dar si ca justitia sa limpezeasca o serie intreaga de necunoscute, legate de afacerile exponentilor acestuia. Si, in aparenţa, asta se si intampla. Dar numai in aparenţa. Daca nu schimbam unitatile de masura, daca analizam situatia la fel de lucid cum am facut-o si atunci cand acest regim se rafuia cu adversarii sai politici, vom constata un fapt surprinzator. Socant chiar. Si extrem de dezamagitor. In nici una dintre situatiile care concentreaza, in acest moment, atentia cetatenilor, nu asistam la altceva decat la simple executii in piaţa publica. Dupa o sumara, superficiala si, de multe ori, rauvoitoare prezentare a probelor. Cazul Elenei Udrea este elocvent.

Sistemul ticalos, pe care l-a preluat Traian Basescu atunci cand a venit la putere, a devenit si mai ticalos. Intelegand prin sistem tot ceea ce inseamna el. Indivizi si chiar institutii tarate intr-o mascarada si care refuza, cu inversunare, sa se supuna unui proces si unor mecanisme democratice. Ma numar printre cei multi, care au asteptat, cu nerabdare, sa vada cum oameni ca Elena Udrea sunt cercetati, in mod corect, pana la capat, pentru faptele lor si sunt supusi, in mod corect, dar implacabil si sever, rigorilor legii penale si procedurilor acestei legi. Si ce descopar in schimb?

Impotriva Elenei Udrea s-a dezlantuit chiar sistemul ticalos pe care, aceeasi Elena Udrea, l-a utilizat, din plin, impotriva adversarilor politici ai clanului Traian Basescu. Tradata, se pare din prea multa barbatie, demnitate si onoare si spirit familist de Traian Basescu, pusa la zidul infamiei de cei mai multi dintre politicienii si jurnalistii care, pana mai ieri, ii cantau ode la propriu si la figurat, Elena Udrea se zbate, in aplauzele milioanelor de spectatori din arena, in timp ce, fara a respecta niciun fel de reguli, nici macar cele ale executiilor, reprezentantii sistemului o ciuruiesc. Procurori, ofiteri acoperiti din Parlament si din presa si din randurile societatii civile, care incalzesc scaunele studiourilor de televiziune, s-au lansat intr-o veritabila intrecere pentru a se evidentia in actiunea de executare rituala a Elenei Udrea.

Spectacolul la care asistam este atat de jalnic, incat ii lasa un gust amar oricarui om de bun simt si nu aduce niciun fel de bucurie sau satisfactie, in sensul indeplinirii dreptatii cuvenite dupa atatia ani in care distinsa doamna si-a facut de cap. Motiv pentru care, in demersurile mele ulterioare, voi analiza, nu cazul Elena Udrea in sine, ci modul in care sunt devoalate, din aceasta perspectiva, vulnerabilitatile societatii, ale DNA, ale clasei politice, ale presei, dar si ale justitiei, in raport cu un sistem ticalos in sine si care incearca sa supravietuiasca in ciuda faptului ca regimul Traian Basescu a cazut", scrie Sorin Roşca Stănescu pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.