Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ TOTALĂ după criza generată de coronavirus Bursele internaționale cresc la maximul ultimelor 10 săptămâni

bursa

Criza generată pe marile burse de coronavirus pare să dispară. Piețele bursiere internaționale au crescut marți, urmate de bursele de mărfuri, investitorii ignorând tensiunile dintre China și SUA pentru a se concentra pe mai mult stimulii economici din China și o redeschidere a economiei mondiale, conform Mediafax.

Indicii FTSE din Marea Britanie și Nikkei din Japonias-au evidențiat, cu câștiguri de 2,2%, în timp ce S&P 500 futures aatins a atins 3.000 pentru prima dată de la începutul lunii martie.

Citește și: Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni: de când SE ÎNCĂLZEȘTE vremea

Primele tranzacții din Europa au urcat STOXX 600 la maximul a aproape 11 săptămâni. Acțiunile companiilor din turism și de agrement au crescut aproape 6% după ce Spania a anunțat că turismul fără carantină va fi reluat luna viitoare, iar Germania a aprobat un plan de salvare de 9 miliarde de euro pentru Lufthansa.

"Investitorii încearcă să fie optimiști și cred că totul va fi în regulă", a declarat Christopher Peel, directorul de investiții al Tavistock Wealth.

Indicele MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a urcat cu 1,7%.Coreea de Sud a închis cu un plus de 1,75% iar piața din China cu 1,1% mai mult, după ce banca centrală a țării a declarat că va consolida politica economică și va continua să impună reducerea ratelor dobânzilor la împrumuturi.

Dolarul a crescut față de yen, iar euro a câștigat până la 1,0939 dolari.

La bursele de mărfuri, aurul a crescut cu 0,2%, până la 1.733 dolari uncia.

Prețurile petrolului au fost împinse de redcuerea ofertei, așa că petrolul Brent a crescut cu 71 de centi, până la 36,24 dolari pe baril, iar petrolul american a câștigat 1,14 dolari, la 34,39 dolari/baril.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.