Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză totală pregătită de Angela Merkel pentru studenții de la Harvard: discursul său de joi nu va fi unul clasic

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că discursul pe care îl va rosti joi la Universitatea Harvard din SUA nu va fi unul clasic politic, ci unul referitor la viaţa personală, relatează dpa, informează Agerpres.

Citește și: Val de plângeri ale românilor la Comisia Europeană pentru votul din diaspora: 'Guvernul României e de vină'

Angela Merkel va vorbi despre copilăria ei în Germania de Est, ca fiică a unui preot protestant şi a unei profesoare de limba latină şi engleză. Ea a studiat fizica şi a obţinut un doctorat în chimia cuantică.

Merkel, care este cancelar din 2005 şi a fost realeasă de trei ori, va rosti discursul inaugural cu numărul 368 la campusul universităţii de elită din Cambridge, Massachusetts.

"Voi încerca să le explic studenţilor lecţia pe care o trag din propria mea experienţă de viaţă", a spus Merkel într-un interviu acordat la începutul acestei săptămâni pentru CNN.

Ascensiunea cancelarului Merkel în politică a început în 1989, când a fost inspirată de revoluţia paşnică care a dus la căderea Zidului Berlinului.

Citește și: Foc de armă într-un avion la Bruxelles: la bord se afla și premierul ceh Andrej Babis

Ea s-a alăturat partidului Demokratischer Aufbruch (Trezirea Democratică), care ulterior a devenit partidul politic Uniunea Creştin Democrată (CDU).

Au existat speculaţii la Berlin dacă Merkel va rosti un discurs similar celui de la Conferinţa pentru Securitate de la München, în februarie, când a emis un avertisment puternic împotriva abandonării structurilor politice internaţionale şi a cerut salvarea tratatelor respinse de către SUA, o mustrare clară la adresa preşedintelui Donald Trump.

În cursul vizitei în SUA, cancelarul german nu are programată o întrevedere cu preşedintele american Donald Trump.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că oficialii americani au explicat că Trump nu se va afla la Washington şi că acesta urmează să se adreseze joi absolvenţilor Academiei Forţelor Aeriene în Colorado.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.