Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Val de plângeri ale românilor la Comisia Europeană pentru votul din diaspora: 'Guvernul României e de vină'

romania ue comisia europeana

Românii din diaspora care nu au reuşit să voteze fac plângeri la Comisia Europeană pentru că li s-a încălcat dreptul de a alege. Două tinere din România care lucrează la Bruxelles au descoperit un formular pe site-ul Comisiei Europene şi au depus deja plângere.

Citește și: Pro România intră în forță OFICIAL în Parlament. Grupul parlamentar Pro Europa devine realitate (FOTO)

„Colega mea mi-a spus, uite, eu am făcut plângere, nici nu ştiam că există. Am zis, wow, dă-mi şi mie, am făcut şi eu şi apoi am încercat să împrăştii asta peste tot, şi pe Facebook, şi cu oamenii cu care am stat la coadă patru, cinci ore.

Când ajungi acolo şi vezi coada, te demoralizezi, zici mai bine nu veneam, ce-i cu Guvernul asta, ce-i cu organizarea asta? Dar în timp ce stai la coadă... efectiv ne îmbărbătam, făceam glume, dar vedeam şi oameni mai în vârstă ca mine care stăteau.

La un moment dat am văzut o doamnă care semăna cu mama mea şi era în spatele meu şi o vedeam cum a stat sprijinită, de pe un picior pe celălalt, şi am zis că dacă doamna poate şi eu trebuie să pot.

Guvernul României, ca unitate, e de vină. Este evident că nu au vrut, deşi opoziţia le-a cerut să prelungească programul, nu au vrut.

Eu nu mă aştept prin solicitarea pe care am făcut-o chiar să primesc un răspuns sau să se rezolve ceva concret, dar vrem să tragem un semnal de alarmă, măcar reporterii sunt foarte interesaţi că noi am stat la coadă să votăm, pe când cetăţenii celorlalte state europene nu au stat la coadă”, a declarat pentru Digi24 Corina Farcaș, o româncă stabilită în Belgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.