Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză uriașă la Tokyo: Novak Djokovic, câștigătorul celor trei turnee de Grand Slam din acest an, a ratat calificarea în finală

Cea de a doua semifinală a turneului olimpic de tenis masculin a adus și cea mai mare surpriză a sportului mondial din acest an. Germanul Alexander Zverev, favorit numărul 4 la Tokyo, l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovic, care avea ca obiectiv Golden Slam-ul și era neînvins de 22 de meciuri.

Djokovic a fost învins în 3 seturi, după ce câștigase primul act și părea că nu va avea probleme în obținerea calificării în finală, potrivit agerpres.ro.

Alexander Zverev s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-1, la capătul unui meci ce a durat 2 ore și 5 minute.

Djokovic și-a adjudecat categoric primul set, cu 6-1, și a realizat primul break în setul 2, pentru 3-2, dând senzația că s-a desprins în câștigător.

Alexander Zverev a ripostat imediat, a făcut rebreak. Din acel moment sârbul a început să decadă în joc, părând a fi blocat mental. Germanul a luat 8 game-uri la rând, câștigând setul doi cu 6-3 și ajungând la 4-0 în setul decisiv. Djokovic a reușit să își asigure un singur game în ultimul set, opoziția lui fiind aproape inexistentă.

Alexander Zverev a câștigat astfel semifinala și s-a calificat în ultimul act, unde îl va întâlni pe rusul Karen Khachanov (favorit 12) care l-a învins în cealaltă semifinală pe spaniolul Pablo Carreno Busta (favorit 6).

Novak Djokovic își vede năruit visul de a cîștiga titlul olimpic, după ce și la Rio De janeiro a fost eliminat tot în semifinale. Totodată, Djokovic iese și din cursa pentru realizarea Golden Slam-ului după ce a câștigat toate cele trei turnee de Grand Slam din acest an și își stabilise ca obiectiv victoria în toate cele patru turnee majore, precum și la Jocurile Olimpice, performanță realizată până acum doar de Steffi Graf, în 1988.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.