Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surprize din CV-ul candidatilor la prezidentiale. Ce meserii au la baza

candidati

Formarea profesionala a unui candidat la prezidentiale poate fi extrem de importanta in definirea abilitatilor si cunostintelor sale pe care le va folosi in exercitarea functiei de presedinte. Desi multi dintre candiati au cariere politice de lunga durata, nu toti au absolvit facultati a caror pregatire sa le foloseasca in mod deosebit in exercitarea unor functii de demnitate publica.

De exemplu candidatul UDMR la functia de presedinte, Kelemen Hunor este medic veterinar, el absolvind la Universitatea de Ştiinţe Agricole Cluj Facultatea de medicină veterinară. Insa el nu si-a limitat studiile aici. Kelemen Hunor este si profesor de filosofie, absolvind la Universitatea Babeş-Bolyai Facultatea de filosofie.

Presedintele PLR Calin Popescu Tariceanu este la baza inginer hidrotehnic, absolvind Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Facultatea de Hidrotehnică. Ulterior el a efectuat si un „Master of Science” în informatică şi matematică pentru cercetare.

Candidatul ACL la presedintie Klaus Iohannis este la baza profesor de fizica. A absolvit studiile de fizica la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Dupa terminarea facultatii a fost mai intai profesor de fizica la Liceul Samuel yon Brukenthal din Sibiu, apoi a activat si ca inspector general.

Candidatul PMP Elena Udrea este la baza avocat, absolvind Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Facultatea de Studii Juridice si Administrative, Bucuresti. Apoi Udrea si-a continuat studiile in domeniul securitatii si apararii nationale la Universitatea Nationala De Aparare "Carol I", Colegiul National De Aparare "Carol I" - Seria A XIV-A, Expert în Securitate si Aparare Nationala. La aceeasi universitate ea a mai studiat managementul resurselor apararii, educatiei si achizitiilor si a terminat de asemnea un Masterat in Securitate si Aparare Nationala.

Candidatul PSD Victor Ponta este poate candidatul cu cele mai multe studii si cursuri de pregatire profesionala trecute in CV. El a absolvit in 1995 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, - specializare drept penal si a profesat ca procuror.

El si-a continuat insa studiile cu cursuri de pregatire pana in 2004:

Iulie - August 2004, Cursant al “Summer Programme in History, Politics and Society” Exeter College, Universitatea Oxford, Marea Britanie

Iulie 2002, Stagiu de pregătire în domeniul luptei anti-fraudă OLAF (Oficiul European Anti Fraudă), Bruxelles, Belgia

Decembrie 2001, Cursuri la Şcoala de Drept Penal Internaţional organizate de ELSA şi Universitatea Bucureşti (Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept).

Martie 2001, Stagiu de pregătire în domeniul infracţiunilor financiar - bancare şi informatice, Departamentul Trezoreriei al SUA, Washington D.C.

Decembrie 2000 - Februarie 2001, Procuratura Naţională Anti-Mafia - Roma, Italia

Februarie 1999, Seminarul internaţional cu tema „Companiile Offshore”, Banca Naţională a Greciei, Atena

Octombrie 1998, Cursul de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare FBI (Federal Bureau of Investigation), în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Bucureşti

Un alt procuror cunoscut din lista de candidati este candidatul independent Monica Macovei. Ea a absolvit magna cum laude Facultatea de Drept a Univeristatii Bucuresti si a urmat un Master în Drept Constituțional Comparat, Universitatea Statului New York, Albany, SUA și Universitatea Central Europeană, Budapesta.

Candidati Gheorghe Funar (independent) şi Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă) sunt economişti.

Dan Diaconescu, candidatul PP-DD, este absolvent al Politehnicii Bucureşti, profil mecanic.

Szilagyi Zsolt (Partidul Popular Maghiar din Transilvania) se prezintă ca politolog.

Ceilalti candidati William Brînză (Partidul Ecologist Român), Mircea Amariţei (Partidul Prodemo), Teodor Meleşcanu (independent) sunt absolvenţi de Drept.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.