Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surprizele lui Orban pentru liderii de filiale. Audit la PNL București. Interese și ținte în mișcare

busoi orban busoi

Conducerea PNL  caută soluții pentru a trezi din apatie filialele din teritoriu. Mulțumiți cu gândul erodării PSD la  guvernare și cu cele  câteva  procente  câștigate în ultimele sondaje,  mulți dintre liderii de filiale nu par a a avea de gând  să apese piciorul pe accelerație pentru pregătirile și reorganizările necesare pentru  europarlamentarele viitoare. În prezent, în Modrogan  se coc unele soluții pentru a preveni această stare de lucruri, soluții care însă nu vor fi pe placul șefilor de organizații, în special pentru cei de la București,  cei care deschid topul codașilor din partid.

Potrivit unor surse din conducerea  PNL,  la nivelul organizației  de București conduse de Cristian Bușoi  urmează să aiba loc un audit intern. Deja ideea a  fost aruncată pe masa  ultimului Birou Executiv de către vicepreședintele Dan Vâlceanu, dar decizia a  fost amânată pentru BEx-ul de astăzi, pe motiv că  a această discuție  trebuie  să participe  atât Bușoi, cât și restul liderilor filialelor de sector, de vreme ce  sunt  vizați direct de  o astfel de inițiativă.

Auditul nu se va referi  doar la  modul în care  sunt gestionate  finanțel provenite din donații, cotizații sau alte surse la  nivelul organizației de București, ci mai ales modul în care este gestionată resursa  umană,  resursă  neglijată, cu rezultatele deja  cunsocute la ultimele  alegeri locale și parlamentare, susțin sursele citate.

Șerban Nicolae reacționează după criticile prim-vicepreședintelui CE: Te-ai acoperit deja de rușine. Demisionează, Frans Timmermans! Urgent!

"Bazele de date cu  membri sunt învechite,  rețeaua locală de organizații până la nivel de bloc nu mai corespunde realității. Avem multe  reclamații  din partea  unor colegi de la București care  se știau membrii PNL, ca să afle  ulterior că nu mai sunt, că au fost radiați din scripte pe considerente numai cei care au operat  aceste modificări fără cunoștința lor", ne-au mai explicat  aceleași surse.

De cealaltă parte, surse din cercurile conducerii PNL București susțin că nu este  vorba  de altceva decât de o replică a conducerii centrale , după ce o serie de colaboratori și apropiați ai lui Ludovic Orban, precum consilierul general Stelian Bujduveanu, au fost dați afară din organizațiile de sector din care făceau parte de către oamenii lui Bușoi, pe motiv că nu și-au plătit la timp cotizațiile de membri.

"În  fapt e vorba de  bani grei.  Alexe și alții vor ca unele proiecte  să fie votate în Consiliul  Primăriei Capitalei, iar Bujduveanu și  ceilalți doi consilieri se opun parafării acestor proiecte, blocând interesele financiare ale propriilor colegi de partid care se află mână în mână cu cei de la PSD și cu Firea", ne-au mai explicat surse din conducerea centrală a PNL.

Viorica Dăncilă, mișcare de ULTIMĂ ORĂ - Scandalul completurilor de judecată, la CCR

Auditul preconizat  ar urma să  elucideze natura acestor relații, iar concluziile sale să servească drept bază pentru  eventuale  propuneri de debarcări din funcții a  întregii conduceriliberale de la nivelul capitalei,   ne-au dezvăluit sursele citate planul lui Orban.

Ideea  unui  audit intern nu este una  nouă. Acum 3 ani,  liderul PNL de atunci, Alina Gorghiu, anunța că va fi angajată o firmă care să facă  un audit intern la nivel  național care să arate stare de fapt a lucrurilor, nivelul de competență a resurselro umane de care dispune partidul și  direcțiile viitoare pe care PNL ar trebui să le abordeze. Ideea a murit însă în fașă, dar acum Orban  pare a fi preluat-o pentru a o folosi ca un instrument de sancționare a  adversarilor săi din partid.

La nivel național însă,  liderul PNL pregătește o nouă surpriză:  efectuare în următoarele două trei luni a unui studiu  la nivel național care să pună pe masa conducerii liberale profilul alegătorului pe fircare județ. Gurile rele  vorbesc deja că  viitorul sondaj va fi folosit  inclusiv în evaluările  conducerilor județene ce  vor fi fcute în Modrogan, pentru a legitima viitoarele schimbări pe care Orban și colaboratorii vor să le provoace în unele filiale, pentru mobilizare și reorganizare în prag de alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.