Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sursă britanică: Ucraina este pe cale să exporte toate cerealele din recolta 2023

Ukrinform
cereale ucraina

Ucraina este pe cale să exporte toate cerealele din recolta sa din 2023, în ciuda atacurilor rusești asupra porturilor și infrastructurii ucrainene, potrivit biroului de afaceri externe al Marii Britanii. Totuși, situația exporturilor din Marea Neagră rămâne fragilă, avertizează ONU.

Ucraina a recoltat aproximativ 80 de milioane de tone de cereale și semințe în 2023, având un excedent care poate fi exportat de aproximativ 50 de milioane de tone în sezonul 2023/24 iulie-iunie, a anunțat guvernul, potrivit Reuters.

Exporturile de cereale ucrainene au ajuns la 25,2 milioane de tone pe 9 februarie, a anunțat săptămâna trecută APK-Inform. Oficialii guvernului britanic consideră că, dacă Ucraina continuă să livreze 6 milioane de tone pe lună, pe uscat și pe mare, va exporta toată recolta până în mai.

Navele care pleacă din Ucraina utilizează un coridor de transport maritim aflat lângă coasta de vest a Mării Negre, pentru a evita atacurile rusești. Totuși, ONU avertizează că exporturile ucrainene pot fi afectate și de criza din Marea Roșie. O treime din exporturile Ucrainei merg în China, iar atacurile militanților Houthi din Yemen asupra navelor comerciale au pus în pericol comerțul mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.