Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea i-a decis soarta lui Grindeanu: DECIZIA din Comitetul Executiv

Inquam Photos / Octav Ganea
Dragnea Grindeanu

După câteva zile de foc, în care s-au purtat discuții peste discuții și negocieri dintre cele mai dure, lideri PSD se vor întâlni în ședința Comitetului Executiv, acolo unde va fi tranșată soarta premierului Sorin Grindeanu, dar și a miniștrilor din echipa acestuia.

Citește și: SOLUŢIA de compromis: Ce au discutat liderii PSD despre Grindeanu (surse)

Citește și: SONDAJ Surpriza pentru Coaliția PSD-ALDE din partea românilor. Cum stau partidele

Surse din conducerea PSD ne-au explicat că Liviu Dragnea a luat decizia de a-l mazili pe Sorin Grindeanu, dar această misiune nu este una tocmai facilă, dacă premierul se agață de scaun.

În PSD circulă mai multe scenarii, toate conducând spre aceeași concluzie: mazilirea lui Sorin Grindeanu. În scenariul cel mai simplu, în Comitetul Executiv se va citi analiza Guvernului, iar premierul va înțelege că nu mai are sprijin politic și își va anunța retragerea. Aceasta ar fi soluția cea mai simplă, care ar rezolva întreaga ecuație, pentru că odată cu demisia premierului pică întreg Guvernul.

Un al doilea scenariu este cel în care premierul va refuza demisia, în ciuda faptului că partidul îi retrage sprijinul politic. În această situație, surse din PSD ne-au precizat că miniștri își vor activa demisiile în alb depuse la partid și îl vor lăsa pe Grindeanu singur în Palatul Victoria. Gestul miniștrilor nu va produce efecte juridice, dar din punct de vedere politic va însemna un afront adus premierului.

Un refuz al lui Grindeanu va da naștere unei serii de evenimente, care ar putea culmina inclusiv cu o moțiune de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Guvern. Este foarte greu de crezut că vom ajunge în această situație, dar este o variantă de luat în calcul.

Surse din PSD ne-au explicat că întreaga conducere a partidului se așteaptă ca premierul Sorin Grindeanu să cedeze în fața asaltului venit din partea colegilor de partid, pentru că altfel viitorul său politic va fi compromis total în interiorul PSD. Cu o retragere strategică acum, în viitor Grindeanu ar putea profita de noile oportunități care îi apar.

Ședința Comitetului Executiv al PSD va începe de la ora 16.00, la Palatul Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.