Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SOLUŢIA de compromis: Ce au discutat liderii PSD despre Grindeanu (surse)

inquamphotos.com / Octav Ganea
liviu dragnea sorin grindeanu

Liderii PSD au avut marţi o discuţie în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pe fondul finalizării evaluării activităţii Guvernului şi înainte de Comitetul Executiv de miercuri. Potrivit unor surse din cadrul întâlnirii, social-democraţii mizează pe o soluţie de compromis, care să calmeze atmosfera de război creată în ultima perioadă.

Vezi şi: Procurorul general IGNORĂ Parlamentul. Încă o scrisoare a Comisiei de anchetă/ DOCUMENT

Aşa cum s-a aflat deja, Liviu Dragnea i-a solicitat lui Sorin Grindeanu să-şi dea demisia din funcţia de prim-ministru. Ce nu se ştia este că premierul nu a refuzat, ci a cerut un timp de gândire şi discuţii suplimentare.

Potrivit surselor din PSD, deşi există pregătită inclusiv varianta de rezervă a demisiei unor miniştri-cheie, pentru a-l forţa pe Grindeanu să plece, s-ar putea să nu se ajungă până acolo. Astfel, în urma discuţiilor de azi lucrurile par să se îndrepte spre o despărţire amiabială. După şedinţa CEx de miercuri, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu ar putea ieşi împreună în faţa presei să anunţe rezultatele nesatisfăcătoare ale evaluării şi decizia premierului de a preda ştafeta.

Un indiciu în acest sens ar fi anularea agendei oficiale a premierului. Acesta nu ar fi dorit să apară în public pentru a nu escalada o dispută verbală de la distanţă cu unii colegi. În schimbul retragerii sale de bună voie, lui Sorin Grindeanu ar urma să-i fie oferită o altă funcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.