Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surse ABC News: Rușii ar fi recuperat epava dronei americane căzute în Marea Neagră

drona mq-9

Postul de televiziune american ABC News a relatat, citând un oficial american neidentificat, că rușii ar fi recuperat resturi de la drona MQ-9 Reaper care a căzut marți în Marea Neagră.

Jurnaliștii nu au oferit alte detalii, inclusiv ce părți ale avionului ar fi putut cădea în mâinile armatei ruse.

Marți, o înregistrare audio apărută în interceptările rusești a arătat că unele persoane vorbeau în limba rusă despre ridicarea de pe fundul mării a unor resturi ale dronei doborâte. În special, se susține că a fost recuperată o "carcasă a motorului cu combustie". Această informație nu a fost confirmată oficial.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, a declarat că, potrivit informațiilor sale, partea rusă nu a reușit să pună mâna pe rămășițele dronei.

La rândul său, Mark Milley, șeful Statului Major interarme al SUA, a declarat că armata americană a luat toate măsurile necesare pentru a elimina software-ul dronei, astfel încât rușii să nu poată obține informații clasificate dacă vor reuși să ridice resturile aparatului.

"Suntem destul de încrezători că tot ceea ce a fost acolo nu mai are valoare", a declarat Milley.

Putin ar fi aprobat personal interceptarea

Marți, o dronă americană s-a prăbușit în Marea Neagră, în apropiere de Crimeea anexată. Potrivit Washingtonului, acest lucru s-a întâmplat după o coliziune cu un avion de vânătoare rusesc, deși Moscova susține că nu a existat niciun contact fizic între cele două aeronave.

Un oficial al administrației americane a declarat pentru NBC News că are dovezi că președintele Vladimir Putin a aprobat personal interceptarea. Alți oficiali au refuzat să dea detalii și au vorbit doar despre "cel mai înalt nivel" de luare a deciziilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.