Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE Acordul post-electoral încheiat de PSD și Pro România ar putea să înglobeze și alte partide

left stanga

PSD și Pro România vor încerca, după alegerile locale, să încheie alianțe în teritoriu astfel încât să-i oprească pe liberali să preia puterea în fiefurile tradiționale ale stângii. ȘTIRIPESURSE.RO vă prezintă principalele prevederi ale acordului.

  • „Acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post-electoral”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, sâmbăta trecută, la Pitești.

Surse din PSD au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că liniile principale ale planului comun PSD + Pro România sunt:

1. PSD și Pro România au avut înțelegeri pre-electorale în Buzău, Bistrița-Năsăud și Caraș-Severin. În aceste trei județe, cel mai probabil va exista și o colaborare după alegerile locale, pentru formarea de majorități în primării și în special în CJ-uri, spun surse din PSD.

2. Pe lângă aceste județe, PSD și Pro România vor încerca să ajungă la înțelegeri pentru formarea unor majorități după alegerile locale în Tulcea, Mehedinți, Gorj, Dâmbovița, Brăila și Argeș. Lista este deschisă și pentru alte colaborări, însă în aceste județe se dorește cu orice preț să nu preia liberalii butoanele.

3. Dacă la nivel local, organizațiile PSD și Pro România nu ajung la un acord sau apar discuții contradictorii puternice, „meciul” va fi arbitrat de la centru și se va lua o decizie.

4. Nu se exclude niciun alt partid de la formarea unei majorități, astfel că PSD și Pro România au liber să atragă orice aliați pot găsi dacă își ating scopul local.

5. Acordul PSD-Pro România ar putea să fie extins. Momentan sunt discuții ca și ALDE să vină în construcția majorităților locale, spun sursele citate.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.